Du er her:

Sammen om nordnorsk litteratur!

Fylkesbibliotekene i Finnmark, Troms og Nordland har mottatt 700 000 kroner i støtte fra Nasjonalbiblioteket til prosjektet Sammen om nordnorsk litteratur i 2018. I tillegg kan vi forvente tilsvarende beløp i 2019, totalt kr 1,4 mill. til satsing på nordnorsk litteratur.

Bilde av arbeidsgruppen - Klikk for stort bildeProsjektet skal utvikle et varig samarbeid mellom litteraturmiljø og bibliotek i Nord-Norge med Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021 som utgangspunkt. Den nordnorske litteraturstrategien skal styrke produksjon og formidling av nordnorsk litteratur.

Finnmark, Troms og Nordland fylkeskommuner har lenge samarbeidet om en felles satsing innenfor kulturfeltet gjennom Nordnorsk kulturavtale. Nordnorsk litteraturstrategi 2017-2021 er en del av kulturavtalen og er utarbeidet av fylkesbibliotekene på bestilling fra Landsdelsrådet for kultur. Finnmark fylkesbibliotek er sekretariatet for Nordnorsk litteraturstrategi i 2018.

Landsdelsrådet for Kultur i Nord-Norge er glad for tildelingen fra Nasjonalbiblioteket og ser fram til det videre samarbeidet med litteraturstrategien.

Fant du det du lette etter?
Spesialbibliotekar