Du er her:

Sommerles 2019

Klikk for stort bilde

Barn fra 1. til 7. klasse kan delta på Sommerles i Nordland også i 2019, og i år er 34 kommuner påmeldt den populære nasjonale og digitale lesekampanjen. 

Ren lystlesing om sommeren er en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien.

NB! Dette er en side med informasjon om Sommerles til bibliotekene i Nordland og andre interesserte. Selve Sommerles-kampanjen finnes på:  www.sommerles.no

Hva er Sommerles?

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti, og er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. Tanken bak utviklingen av Sommerles var å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni - 31. august). På nettsiden sommerles.no samler barna XP (poeng), deltar i oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp troféer. Underveis gjør de seg også fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Organisering og gjennomføring av Sommerles i Nordland 

Fylkesbiblioteket står for administrering av lesekampanjen, og vi står også for kostnadene knyttet til deltagelse for de påmeldte bibliotekene i Nordland.  

Det enkelte bibliotek må selv melde seg på, rekruttere lesere og gjennomføre kampanjen i sin kommune, og dekke kostnadene for premier og trykt materiell (plakater o.l). 

34 bibliotek i Nordland er med på Sommerles 2019. Se oversikt til høyre/nederst. 

Spesialbibliotekar