Du er her:

Sommerles 2020

Klikk for stort bilde

Barn fra 1. til 7. klasse kan delta på Sommerles i Nordland også i 2020, og påmeldingen for bibliotekene er nå i gang. 

Ren lystlesing om sommeren er en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien.

 

Hva er Sommerles?

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti, og er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. Tanken bak utviklingen av Sommerles var å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni - 31. august). På nettsiden sommerles.no samler barna XP (poeng), deltar i oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp troféer. Underveis gjør de seg også fortjent til små premier som hentes på biblioteket.

Organisering og gjennomføring av Sommerles i Nordland 

Fylkesbiblioteket står for administrering av lesekampanjen, og vi står også for kostnadene knyttet til deltagelse for de påmeldte bibliotekene i Nordland.  

Det enkelte bibliotek må selv melde seg på, rekruttere lesere og gjennomføre kampanjen i sin kommune, og dekke kostnadene for premier og trykt materiell (plakater o.l). 

34 bibliotek i Nordland var med på Sommerles 2019. Se oversikt til høyre/nederst. 

Påmeldingen for bibliotekene er nå i gang, og informasjon om dette er sendt ut til alle folkebibliotekene,  ta kontakt med Veronica Mørch om du vil ha mer informasjon om dette. BS Eurobib har nå åpnet for premiebestilling, se lenke til høyre/nederst på siden. Frist for premiekjøp er 22. november. 

NB! Dette er en side med informasjon om Sommerles til bibliotekene i Nordland og andre interesserte. Selve Sommerles-kampanjen finnes på:  www.sommerles.no

Spesialbibliotekar