Du er her:

Vinner av Havmannprisen

Gratulerer med Havmannprisen Kathrine Nedrejord. Hun får prisen for boka "Forvandlinga".

Klikk for stort bilde

Klikk for stort bildeKathrine Nedrejord (f. 1987) er en norsk og samisk forfatter, dramatiker og scenekunstner, og kommer opprinnelig fra Kjøllefjord. Hun debuterte i 2010 med romanen "Transitt". Hennes andre roman, "Trengsel" utkom i 2014, og i 2018 kom romanen "Forvandlinga".

Havmannprisen er en skjønnlitterær pris som har til formål å fremme nordnorsk litteratur. Prisen går til den beste nordnorske skjønnlitterære bok. En fagjury bestående av fire personer vurderer aktuelle titler og velger en vinner fra nordnorske bokutgivelser.

Juryen vil komme med sin begrunnelse for Havmannprisvinneren i forbindelse med overrekkelse av prisen på Havmanndagen lørdag den 4.mai på Rana bibliotek.

Havmannprisen deles ut i et samarbeid mellom Helgeland Sparebank, Rana bibliotek og Nordland fylkesbibliotek. Prisen støttes også av Ark Mo i Rana. Prisen består av en pengesum på kr. 50 000 og et bildetrykk fra Helgeland Sparebank, et Ranaåkle fra Nordland fylkesbibliotek, Havmannpin, diplom og blomster fra Rana bibliotek og til slutt gave fra Ark bokhandel.

De øvrige nominerte til Havmannprisen for bøker utkommet i 2018 var Ingeborg Arvola – "Vilkår for liv", Ingeborg Eliassen - "Du tror det ikke før du får se det" og Odd Klippenvåg - "Et elskelig menneske". 

Fant du det du lette etter?