Bibliotekmøtet i Nordland 2017

 

Bibliotekmøtet 2017 1 - Klikk for stort bilde 25. og 26. september var det igjen tid for å treffe kolleger fra hele fylket for både trivelig samvær og faglig påfyll.

Årets konferanse for bibliotekansatte i Nordland gikk over to dager på Tusenhjemmet i Bodø med felles middag på vakre Kjerringøy. 

 

 

Vi kunne presentere et spennende og variert program med temaer fra aktiv formidling for både barn og voksne til sosiale medier og strategisk kommunikasjon, samlingsutvikling, utstillinger og mye mer. Ta en nærmere titt i programmet som ligger til høyre på siden. Presentasjonene til de ulike foreleserne ligger også der. 

Etter at møtets første dag var over ble det mulighet til fortsatt sosialt fellesskap og til å innta en bedre middag på Kjerringøy Bryggehotel.

Camp Bibliotekmøtet 2017

Spørreundersøkelsen etter Bibliotekmøtet i Nordland 2016 viste at deltagerne synes det er nyttig og artig å lære av hverandre, og at dette er noe det ønskes mer av. En del av de bibliotekansatte i Nordland var med på Bibliotekcamp 2015 i Tromsø som ble arrangert av Nordland fylkesbibliotek i samarbeid med Troms og Finnmark fylkesbibliotek, og nå prøvde vi oss på en mini-camp-variant i Bodø.

En del av av Bibliotekmøtes andre dag ble det altså jobbet etter unconference-modellen, og fokuset var på erfaring- og kompetansedeling og bibliotek- og tjenesteutvikling i Nordland.

Deltagerne skapte selv innholdet, og ble satt sammen etter forskjellige temaer, interesser og kompetanser i ulike grupper/verksteder. Vi tilpasset unconference-modellen litt  for å få mest mulig ut mini-campen, og temaer og agenda var for det meste klart på forhånd slik at vi kunne bruke tiden på å snakke sammen i grupper, lære av, diskutere og kaste ball med hverandre.

(PS! Du må gjerne allerede nå begynne å pønske ut temaer, egne prosjekter eller ideer du vil dele og diskutere med andre til Bibliotekmøtet 2018. Er det noe du vil dele, eller diskutere med andre så er dette tiden og stedet!)

Har du spørsmål er det bare å kontakte Kari Gåskjønli eller Veronica Mørch på Nordland fylkesbibliotek. 

Fant du det du lette etter?