Du er her:
Aktuelt
(22.11.2019)

Arbeidsstipendet skal deles ut til en forfatter som skriver skjønnlitteratur og er bosatt i Nord-Norge.

(05.11.2019)

Barn fra 1. til 7. klasse kan delta på Sommerles i Nordland også i 2020, og påmeldingen for bibliotekene er nå i gang. 

Ren lystlesing om sommeren er en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien.

(05.11.2019)


 

Aktuelt for kommuner og skolebibliotek i Nordland:

Innkjøp til skolebibliotek er en treårig forsøksprosjekt (2020-2022) med det formålet å gi barn og unge tilgang til et større utvalg av nye norske bøker enn de har i dag gjennom skolebiblioteket.

(28.08.2019)

I anledning Bokåret 2019 og Folkehelseuka deltar 25 bibliotek over hele Nordland i prosjektet LitteraTUR, hvor publikum inviteres med på høytlesningsarrangementer ute i naturen.

Programmet for hver LitteraTUR er forskjellig, men det er to felles programposter: Nordland fylkesbibliotek har sammen med befolkningen i hele fylket kåret en Nordlandstekst, og vinneren ble «E du Nord» av Kari og Ola Bremnes. Det har også vært avstemninger på lokale favoritttekster, og begge disse tekstene skal fremføres for publikum. 

(12.08.2019)

-et supplement til ditt lokale bibliotek!

Nordland fylkesbibliotek har barn og ungdom som satsingsområde, og vi har derfor en stor samling av bøker og annet materiale beregnet på unge. Vi er glade for å kunne gi alle fylkets grunnskoler og VGS-skoler et fjernlånstilbud, siden de lokale folkebibliotekene ikke alltid kan dekke alle behov alene.

(05.07.2019)

«E du Nord» av Kari og Ola Bremnes ble teksten som fikk Nordlands-hjertene til å banke ekstra hardt. 
Vi har i forbindelse med avstemmingen trukket 5 heldige vinnere etter å ha avgitt sin stemme på vår hjemmeside.

 

 

 

(01.07.2019)

Årets bibliotekkonferanse i Nordland går over tre dager, fra og med mandag 23. september til og med  onsdag 25. september. Dag 1 er en ren biblioteksjefdag, dag 2 og 3 er for alle bibliotekansatte i Nordland med et variert og rikholdig program. Påmeldingsfrist er 9. september. 

(28.06.2019)

25.-27. juli: Gállogieddi samisk friluftsmuseum, Evenes

Også i år står Nordland fylkesbibliotek for festivalbiblioteket på Márkomeannu. Festivalen med en klar samisk profil fyller i år 20 år, og presenterer samiske artister, kunstnere og kulturutøvere fra hele Sápmi.

I festivalbiblioteket kan publikum lese aviser, tegneserier og bøker, lytte til samiske plateutgivelser, sjekke internett, lade mobilen, tegne eller bare ta en pause.

Det er også arrangementer i festivalbiblioteket, se program og åpningstider nedenfor. 

 

(18.06.2019)

Dønna bibliotek hadde et flott arrangement i forbindelse med prosjektet "Integrering - hvilken vei?" lørdag 8. juni. Her var det matservering fra mange ulike land, instruksjon i hip-hop dans for barn, foredrag om Eritrea, eventyrstund på norsk og arabisk og filmvisning av den Oscarnominerte "Kapernaum".

Prosjektgruppa fra Dønna bibliotek består av Khadija Kaysoun, Daed Kaysoun, Jelena Budesa, Daniel Gebrekristos og Sereen Hamra.

 

 

 

(14.06.2019)

Vefsn bibliotek hadde sitt andre arrangement i «Divan»- serien torsdag 6. juni i forbindelse med prosjekt «Integrering – hvilken vei?» der Den episke kommunikasjonen var i fokus.

Wigdan Mohammed, Saska Cvijanovic og Boba Ponjavic formidlet dette gjennom flotte presentasjoner, diskusjon og musikk. I tillegg til dette sto det en utstilling om skriftutvikling, verdens første litterære verker og kunst som prøver å si noe om hvor viktig og utfordrende kommunikasjon er for mennesker.

I prosjektgruppa ved Vefsn bibliotek er også Ali Motahari, Kinda Darwish og Arkan Alhamdi.