Du er her:

3. desember: IBBY 2019: Årets nye barne- og ungdomslitteratur

Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets nye barne- og ungdomslitteratur presenteres av dyktige formidlere fra IBBY Norge i Bodø den 3. desember. Dette er sannsynligvis den mest komplette oversikten over hva som er utgitt for barn og unge i år, og er relevant for bibliotekansatte, lærere og skolebibliotekansvarlige som jobber med lesing og litteraturformidling i skoler og bibliotek på alle nivåer i Nordland. Det er også mulig å få det med seg via streaming. Se mer info nedenfor. 

Program 

09.30 – 10.00 Kaffe og registering

10.00 – 11.00 Bildebøker v/ Stina Langlo Ørdal

11.00 – 11.15 Pause

11.15 – 12.15 Barnebøker v/ Ragnhild Malfang

12.15 – 13.00 Lunsj

13.00 – 14.00 Ungdomsbøker v/ Lise Forfang  Grimnes  

14.00 – 14.15 Pause

14.15 – 15.00 Dataspill v/ Lise Forfang Grimnes

I tillegg til at årets nye bilde- barne- og ungdomsbøker presenteres, vil det også bli et kurs i dataspill: 

96% av alle gutter og 63% av alle jenter i alderen 9 – 18 år spiller dataspill. Det er ikke lenger en smal hobby for nerdene. Alle spiller.

Men hva spiller barn og unge?

Å snakke om dataspill som én størrelse, som én og samme ting, er som å snakke om bøker og litteratur som et statisk fenomen. Dataspill har utviklet seg med rekordfart over de siste årene med et stort utvalg av opplevelser tilgjengelig; alt fra store blokkbusterspill i åpne verdener til smale indiespill om å komme ut av skapet eller utforske vakre landskap hvor nærmest ingenting skjer. Fortellingen, estetikken, reglene og teknologien er ulikt fra spill til spill. Det finnes en jungel av mangfold der ute.

Vet du forskjell på RPG og MMORPG? Hva spiller gutta og hva spiller jentene? Hva er det som appellerer så vanvittig med dataspill? Hvilke ferdigheter utvikler de som er gode til å spille? Og er det ikke sånn at dataspill utkonkurrerer litteraturen fullstendig? Finnes det møtepunkter? Hvilke fortellinger finnes i dataspillene?

Dette foredraget gir en lettfattelig introduksjon til dataspillets verden og inspirer til åpenhet og refleksjon når det gjelder hvordan dataspill kan bli en integrert del av bibliotekets tilbud.

Streaming: 

Hele dagen livestreames, så hvis du ikke har anledning til å ta turen kan du likevel få det med deg der du er.
Har du lyst og anledning til å invitere lærere, kollegaer og andre interesserte til streaming i ditt bibliotek er det fritt fram for dette. Si gjerne fra om dette når du melder deg på.

Informasjon: 

Tid: Tirsdag 3. desember 2019, 10.00-15.00

Sted: Litteratursalen, Stormen bibliotek, Bodø

Pris: 500,- for deltagelse hele dagen i Bodø. Det er også mulig å melde seg på enkeltforedrag og lunsj. Streaming er gratis, men krever påmelding.
 

Påmeldingsfrist: mandag 25. november. Lenke til høyre/nederst på siden. 

Spesialbibliotekar