Kompetanseheving

Fylkesbiblioteket arrangerer ulike kurs, workshops og konferanser gjennom hele året for bibliotekansatte i Nordland.

En oversikt over det som tilbys, samt et lite arkiv over tidligere kurs og møter finnes under menyen "Kurs og arrangementer" på våre nettsider. 


Klikk for stort bildeBesøk på Stormen bibliotek under Bibliotekmøtet 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliotekmøtet i Nordland

Blant annet arrangerer fylkesbiblioteket den bibliotekfaglige konferansen Bibliotekmøtet i Nordland hvert år. Den går vanligvis over 2-3 dager, og i løpet av disse dagene får bibliotekansatte fra hele fylket anledning til å høre om mange ulike og aktuelle tema som spenner fra litteraturformidling, ny teknologi, statlige føringer og lovverk, til nye prosjekter og aktiviteter i biblioteksektoren.

Hovedformålet med  med konferansen er faglig påfyll og sosialt samvær. Man treffer kolleger fra fylket, deler erfaringer og kunnskap, blir inspirert og tar med faglig påfyll tilbake til bibliotekhverdagen. Deltakere er hovedsakelig ansatte i folkebibliotek og videregående skolebibliotek, men vi inviterer også ansatte fra UH sektoren.

Nettkurs via Bibliotekutvikling.no

Nå finnes e-læringsressurser for alle bibliotekansatte på bibliotekutvikling.no. Du må være registrert med en bruker og innlogget for å få tilgang. Kursene finnes  i menypunktet E-læring. Registrering på nettsiden er gratis, og i tillegg til e-læringsressurser, vil man kunne delta i faglige diskusjoner i forskjellige fagforum. Lenke til høyre/nederst på siden.

Kontakt oss gjerne!  

Det er hovedsakelig kompetansegruppa ved fylkesbiblioteket som arrangerer og planlegger kurs, seminarer og andre kompetansehevende tiltak. Kontakt oss gjerne hvis du har innspill, ønsker og forslag til komptansehevende tiltak i fylket.