Du er her:

Det gode liv i sentrum

Seminar og workshop med Fauske som case 

17. - 18. oktober 2018 

Sted: Scandic Fauske, Storgaten 82 

Et sentrum fylt med folk og aktivitet er noe de fleste byer og tettsteder ønsker seg. Årets byromseminar satte fokus på hva som skal til for å fylle tomme lokaler med aktivitet og gjøre det attraktivt for flere å bo i sentrum.

Byromseminaret gikk over to dager og ble arrangert i samarbeid med Nordland fylkeskommune, Fauske kommune og Fauske næringsforum. Første dag var et seminar med innlegg og foredrag, og paneldebatt. Dagen etter inviterte vi til workshop hvor Fauske sentrum er case. Kvelden før byromseminaret arrangerte Fauske kommune et eget folkemøte med temaet Hva vil vi med fremtidens Fauske?  

RAPPORTEN fra seminaret finner du her.  (PDF, 15 MB)

På denne nettsiden finner du innleggene og opptak fra seminardagen 17. oktober

I forkant av seminaret hadde Fauske næringsforum og Fauske kommune gjennomført en innbyggerundersøkelse om hvordan det er å bo og leve i Fauske. Resultatene fra denne undersøkelsen dannet grunnlag for temaene som ble tatt opp på workshopen 18. oktober. Basert på det som kom fram her, ble temaet for workshopen bestemt: Ung i framtidens Fauske.  Faglig ledelse av workshopen var LEVA Urban Design v/ Aslaug Tveit som også hadde ansvaret for workshopen under fjorårets byromseminar på Leknes.

Fant du det du lette etter?
Heidi Ramsvik
Rådgiver stedsutvikling/ Off. sektor PhD stipendiat NMBU