Du er her:

Det gode liv i sentrum

Seminar og workshop med Fauske som case 

17. - 18. oktober 2018 

Sted: Scandic Fauske, Storgaten 82 

Se nett-tv fra byromseminaret

Fauske sentrum - Klikk for stort bilde

Et sentrum fylt med folk og aktivitet er noe de fleste byer og tettsteder ønsker seg. Årets byromseminar skal sette fokus på hva som skal til for å fylle tomme lokaler med aktivitet og gjøre det attraktivt for flere å bo i sentrum.

Byromseminaret går over to dager og arrangeres i samarbeid med Nordland fylkeskommune, Fauske kommune og Fauske næringsforum. Første dag er et seminar med innlegg og foredrag, og paneldebatt. Dagen etter inviterer vi til workshop hvor Fauske sentrum er case. Ingen deltakeravgift. 

Innbyggerundersøkelse og folkemøte 

I forkant av seminaret har Fauske næringsforum og Fauske kommune gjennomført en innbyggerundersøkelse om hvordan det er å bo og leve i Fauske. Resultatene fra denne undersøkelsen danner grunnlag for temaene som tas opp på workshopen 18. oktober. Kvelden før byromseminaret arrangerer Fauske kommune et eget folkemøte med temaet "Hva vil vi med fremtidens Fauske". 

Seminardag 17. oktober

Her finner du seminarprogrammet for 17. oktober

SEMINARPROGRAM  (PDF, 211 kB)

 
Seminaret strømmes - følg med på nettsiden i morgen! Innleggene vil også bli tilgjengelig i opptak. 
 

Workshop 18. oktober

Tema for workshopen er Ung i framtidens Fauske!  I år vil vi sette særlig fokus på ungdom og hvordan vi bedre kan inkludere ungdom i by- og tettstedsutviklingen. Nettopp det å inkludere flere målgrupper enn de som tradisjonelt møter opp på folkemøter, er noe mange kommuner opplever som vanskelig å få til. Les mer om programmet for workshopen her.

Faglig ledelse av workshopen vil være LEVA Urban Design v/ Aslaug Tveit som også hadde ansvaret for workshopen under fjorårets byromseminar på Leknes.

Målgruppe

Seminaret henvender seg til alle kommunene i Nordland som jobber med by- og tettstedsutvikling. Alle som er opptatt av sentrumsutvikling på Fauske er spesielt invitert!

Fant du det du lette etter?
Heidi Ramsvik
Rådgiver stedsutvikling/ Off. sektor PhD stipendiat NMBU