Du er her:

Det gode liv i sentrum

Seminar og workshop med Fauske som case 

17. - 18. oktober 2018 

Sted: Scandic Fauske, Storgaten 82 

Se nett-tv fra byromseminaret

Fauske sentrum - Klikk for stort bilde

Et sentrum fylt med folk og aktivitet er noe de fleste byer og tettsteder ønsker seg. Årets byromseminar satte fokus på hva som skal til for å fylle tomme lokaler med aktivitet og gjøre det attraktivt for flere å bo i sentrum.

Byromseminaret gikk over to dager og ble arrangert i samarbeid med Nordland fylkeskommune, Fauske kommune og Fauske næringsforum. Første dag var et seminar med innlegg og foredrag, og paneldebatt. Dagen etter inviterte vi til workshop hvor Fauske sentrum er case. Ingen deltakeravgift. 

Innbyggerundersøkelse og folkemøte 

I forkant av seminaret hadde Fauske næringsforum og Fauske kommune gjennomført en innbyggerundersøkelse om hvordan det er å bo og leve i Fauske. Resultatene fra denne undersøkelsen dannet grunnlag for temaene som ble tatt opp på workshopen 18. oktober. Kvelden før byromseminaret arrangerte Fauske kommune et eget folkemøte med temaet "Hva vil vi med fremtidens Fauske". 

Seminardag 17. oktober

På denne nettsiden finner du innleggene og opptak fra seminardagen 17. oktober, samt opptak fra seminardagen. 

SEMINARPROGRAM  (PDF, 211 kB)

Workshop 18. oktober

Tema for workshopen var Ung i framtidens Fauske!  I år ble det satt særlig fokus på ungdom og hvordan vi bedre kan inkludere ungdom i by- og tettstedsutviklingen. Nettopp det å inkludere flere målgrupper enn de som tradisjonelt møter opp på folkemøter, er noe mange kommuner opplever som vanskelig å få til. Les mer om programmet for workshopen her.

Faglig ledelse av workshopen var LEVA Urban Design v/ Aslaug Tveit som også hadde ansvaret for workshopen under fjorårets byromseminar på Leknes.

Fant du det du lette etter?
Heidi Ramsvik
Rådgiver stedsutvikling/ Off. sektor PhD stipendiat NMBU