Hva skal vi med sentrum?

Seminar og workshop med Leknes som case 

20. - 21. september 2017 

Sted: Meieriet kultursenter, Leknes sentrum 

Leknes sentrum Idrettsgata, LeknesOffentlige uterom, stedsutvikling - Klikk for stort bilde

Sentrumsutvikling i fokus 

Sentrumsutvikling er et sentralt tema i by- og tettstedsutviklingen, og det er mange meninger om hva som skal til for at sentrum skal fungere best mulig. Årets byromseminar skal sette fokus på hvorfor det kan være gode grunner for å satse på sentrum, og hvilke funksjoner og kvaliteter et sentrum bør ha. Seminaret henvender seg til alle kommunene i Nordland som jobber med by- og tettstedsutvikling. Alle som er opptatt av sentrumsutvikling på Leknes er spesielt invitert!

Byromseminar 2017 - plakat Vestvågøy kommune - Klikk for stort bilde Praktisk informasjon

Byromseminaret går over to dager og arrangeres i samarbeid med Nordland fylkeskommune og Vestvågøy kommune. Første dag er et seminar med innlegg og foredrag, og paneldebatt. Dagen etter inviterer vi til workshop hvor Leknes sentrum er case. Under påmeldingen kan du velge om du ønsker å delta en eller begge dagene. Selve seminaret er gratis, mens overnatting og eventuell middag betales av den enkelte.

Planen var å strømme seminaret direkte for å sikre at så mange som mulig kunne følge seminaret. Dessverre fikk vi det ikke til denne gangen.

Seminardag 20. september kl 09.30 - 17

Varaordfører Anne Sand (Sp) og fylkesråd for næring Ingelin Noresjø (Krf) kommer. Arkitekt og byhistoriker Peter Butenschøn innleder med spørsmålet "Hva skal vi med gode byer i Norge?". Deretter skal vi få høre hva Aslaug Tveit har funnet ut om dagens bruk av sentrum i Leknes, og hvordan kommunen jobber med å utvikle kommunesenteret. Et av spørsmålene vi vil ta opp er hvordan det er mulig omforme en tettsted langs en vei til en "by" med en gate. Her vil Kristin K. Dahle fra Bø kommune i Telemark dele sine erfaringer med oss sammen med forsker Anders Tønnesen fra Transportøkonomisk Institutt (TØI). Disse innleggene vil være bakgrunn både for en paneldiskusjon på seminardagen, og workshopen dagen etter. 

PROGRAMMET FINNER DU HER 

LES MER OM INNLEDERNE  

Workshop 21. september kl 9 - 15 

Workshopen vil ledes av Aslaug Tveit, daglig leder i Leva Urban Design. Her vil vi blant annet ta utgangspunkt i de svarene vi har fått i spørreundersøkelsen som ble sendt ut for en tid siden.

PROGRAMMET FOR WORKSHOPEN FINNER DU HER 

Fant du det du lette etter?
Heidi Ramsvik
Rådgiver stedsutvikling