Arbeidsliv og samarbeidspartnere

Reiselivfagskolen har nær tilknytning til arbeidslivet. Flere sentrale aktører innen reiseliv- og opplevelsesnæringene har bl.a. kandidater på skolen, bidrar i undervisningen, ønsker praksiskandidater eller involverer studentene i ulike prosjekter gjennom studieløpet.

Aktører som Destination Lofoten, Thon Hotel Lofoten, Museum Nord, Scandic Svolvær, Svinøya RorbuerNyvågar RorbuhotellXXLofoten og Vertskapet Utvikling, har de siste årene etablert seg som sentrale samarbeidspartnere for skolen. 

Studentene fra reiselivfagskolen kan være en stor ressurs i det daglige arbeidet i bedriftene, men bidrar også til å skape en større bevissthet på arbeidsplassen omkring utviklingen et bærekraftig opplevelsesbasert reiseliv. Mange av kandidatene går rett ut i jobb i reiseliv- og opplevelsesnæringen etter endt utdanning. 

 

Geir Martin, CEO hos XXLofoten (Årets reiselivsbedrift 2012): 

Klikk for stort bilde

«XXLofoten har vært praksisbedrift for studenter fra Lofoten Reiselivsfagskole siden utdannelsen startet opp. Vi ønsker å støtte opp om en utdannelse vi mener er både relevant og viktig for utviklingen av et opplevelsesbasert reiseliv. 

Vi opplever at fagene det undervises i både er relevante og er med på å styrke fokuset på kvalitetssikring og produktutvikling innenfor opplevelsesbasert reiseliv. 

Det er veldig artig å se hvordan våre praksisstudenter omsetter det de har lært på skolen til praksis her hos oss. Vi ser dette spesielt på fagene dramaturgi, storytelling og vertskapsrollen. Alle våre praksisstudenter har fått tilbud om deltid og/eller sesongansettelse hos oss. 

I år har vi hatt én student fra reiselivfagskolen. Han har gjennom praksisåret vist egenskaper som gjør at vi har gitt han en permanent arbeidsavtale her hos oss». 

Noe for deg eller din bedrift?

Kan det være aktuelt å ha en praksiskandidat fra reiselivfagskolen i din bedrift? Har du en ansatt som kan tenke seg nytt faglig påfyll kombinert med jobben? Har du spennende prosjekter som du ønsker å involvere studentene i? Eller kan du selv tenke deg et år på reiselivfagskolen? 

 

Ta kontakt med oss her!

Fant du det du lette etter?