Trøndelag (Stjørdal)

En studiehverdag i Trøndelag byr på minneverdige opplevelser i tradisjonsrikt natur- og kulturlandskap. 

Klikk for stort bilde Benartwood / trondelag.com

Trøndelag omkranses av variert natur – fra høye fjell til dype fjorder. Fylket har ni nasjonalparkområder, egnet for vandring, sykling, jakt og fiske. Dovrefjell er et av få steder i verden hvor du kan oppleve moskus. Kysten av Trøndelag er både vill og vakker, og særlig populær på grunn av sitt gode fiske. 

Trøndelag er tuftet på historisk grunn. Nidarosdomen representerer Trondheims lange kulturhistorie og er et yndet mål for pilgrimer fra hele verden. På Stiklestad kan du oppleve området hvor det legendariske slaget fra 1030 markerer overgangen fra hedendom til kristendom i Norge, der kong Olav Haraldsson mistet livet.  

Storbyen Trondheim har attraksjoner som Nidarosdomen og Rockheim, og den livlige gamlebyen Bakklandet. De 30 000 studentene gir byen en urban og myldrende atmosfære. 

Studiestedet Stjørdal er en by i rivende utvikling. Nærheten til Trondheim Lufthavn Værnes, E6 og jernbanen, gir store utviklingsmuligheter og er viktige motorer for veksten i området. Byen har et mangfoldig og aktivt idretts- og kulturliv. Kimen kulturhus i sentrum er en populær møteplass for liten og stor, med et vell av tilbud og aktiviteter. Ulike idrettsanlegg innbyr til en aktiv hverdag for alle. Kort veg til unike naturopplevelser og det gode bylivet – du velger selv. 

Reiselivfagskolen er lokalisert i sammenheng med Ole Vig videregående skole. Skolen ligger i Stjørdal kommune og har om lag 1000 elever/studenter og 240 ansatte. Skolen gir opplæring i de fleste utdanningsprogram i tillegg til fagskolen. Skolen ligger sentralt på Stjørdal og er lett å komme til, både med offentlig og privat kommunikasjon. 

Med hele Trøndelag som klasserom! 

Søk på studiet her

 

Les mer om Trøndelag og Stjørdal her:

https://www.visitnorway.no/reisemal/trondelag/

https://no.wikipedia.org/wiki/Stj%C3%B8rdal