30 millioner til Andøy videregående skole

Andøy videregående - Klikk for stort bildeAndøy videregående Nybygg vil  gi skolen et kjempeløft innen fagene romteknologi og klima/miljø.

Prosjektet blir framskyndet med tanke på byggestart senhøsten 2018. Dette går fram av forslaget til budsjett for 2018 og økonomiplanen for 2018-21 som ble lagt frem i dag.

Nybygget skal i hovedsak brukes i fagene romteknologi og klima og miljø, og vil inneholde undervisningsrom, laboratorier, auditorium og moderne sosiale soner.  Det beregnes ferdigstillelse høsten 2019

- Vi ønsker å gi disse fagene nye og topp moderne fasiliteter, sier fylkesråd for økonomi Knut Petter Torgersen (Ap).

- Dette er svært positive signaler fra fylkeskommunen, og det bekrefter det langsiktige engasjementet fylkeskommunen har i forhold til utvikling av Andøy-samfunnet, sier ordfører i Andøy Jonni Solsvik i en kommentar
 

Nasjonalt løft

- Når en i tillegg er så heldige å kunne samarbeide med rakettskytefeltet i Oksebåsen, vil dette samlet sette skolen på Andenes i en egen divisjon innen denne type opplæring på landsbasis, sier fylkesråd for utdanning Hild-Marit Olsen (Ap).

-En svært god nyhet både for Andøy Videregående skole og for Andøya Space Center. Dette er et løft som vil ha betydning for rekruttering til en næring som er i vekst, ikke bare lokalt, men også nasjonalt, sier administrerende direktør ved Andøya Space Center, Odd Roger Enoksen.

Last ned budsjett 2018 og økonomiplan 2018-2021 (PDF, 8 MB)

Fant du det du lette etter?