Det drønnet over St.Petersburg

Salutt for 30 års samarbeid mellom Nordland og Leningrad fylke! 

alexander Drozdenko, tomas og kanongeneralen[1] - Klikk for stort bildealexander Drozdenko, tomas og kanongeneralen[1] I anledning jubileet for 30 års samarbeid mellom Nordland og Leningrad fylke avfyrte fylkesrådslederen en kraftig salutt fra en gammel bastion inne i St.Petersburg.

Drønnet kunne høres av fem millioner mennesker over hele byen og bekrefter at Leningrad Oblast setter pris på samarbeidet og at det kom et syttitalls gjester fra Nordland for å markere dette.

Unikt

Tomas Norvoll og guvernør Alexander Drozdenko - Klikk for stort bildeTomas Norvoll og guvernør Alexander Drozdenko Sigbjørn Eriksen, GeirKnutson, Jon Tørset og Odd Eriksen - Klikk for stort bildeSigbjørn Eriksen, GeirKnutson, Jon Tørset og Odd Eriksen

Samarbeidet mellom Nordland og Leningrad fylke startet to år før jernteppet falt og den gang var det ingen entusiasme idet norske utenriksdepartementet over tiltaktet. Tvert i mot forteller daværende fylkesordfører Sigbjørn Eriksen. Men samarbeid ble det og etter hvert er slikt folk til folk samarbeid blitt ønsket virksomhet også fra Utenriksdepartementet.

Vokse videre

Etter salutten på Naryshkin bastionen sa fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i et intervju med russisk tv at han ønsker at samarbeidet skal utvikles videre, særlig for næringslivet.

-Det Nord universitet har utrettet i samarbeid med russiske universitet er fantastisk bra. Flere tusen studenter har fått sin utdanning fra Bodø, men nå er tiden inne for å utvikle dette flotte samarbeidet videre til også å gjelde næringslivet, sier Norvoll.

Fant du det du lette etter?