Sender million til VM i Narvik

Fylkesrådet i Nordland mai 2017. F.v. Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (KrF), fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap), fylkesråd for næring, Mona Fagerås (SV), fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik( Sp), fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen (Ap), fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap). - Klikk for stort bildeFylkesrådet i Nordland mai 2017. F.v. Fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse Ingelin Noresjø (KrF), fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap), fylkesråd for næring, Mona Fagerås (SV), fylkesråd for samferdsel, Svein Eggesvik( Sp), fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen (Ap), fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap). Thor-Wiggo Skille Fylkesrådet bevilger 1 million kroner til arbeidet med å få alpin-VM til Narvik i 2025.

- Dette er strålende nyheter! Det viser at Nordland fylkeskommune virkelig mener alvor med sin støtte til Narviks søknad og er i front. Vi håper at resten av Nord-Norge følger opp. Nå starter arbeidet og vi trenger hele Nord-Norge i ryggen, sier en begeistret Narvik-ordfører Rune Edvardsen (Ap).

Et samlet fylkesråd slår fast at VM i alpint i Narvik er en god og viktig sak for hele landsdelen.

- Dette vil ikke bare være god reklame for Nord-Norge, men for hele nasjonen. Ingen annen alpinarena i Norge kan konkurrere med det Narvik kan vise fram, uttaler et samlet fylkesråd.

Unikt

Målet med arbeidet er at Norges Skiforbund velger Narvik som vertsby som søker til alpint VM 2025. Denne nasjonale søknaden skal behandles av Norges Skiforbund i mai 2018.  Deretter vil det utarbeides en internasjonal søknad som skal være klar i mai 2019.

- Målet vårt er bidra til å bygge opp Narvik som reisemål også om vinteren, både nasjonalt og internasjonalt. Anlegget i Narvikfjellet er et vesentlig moment i denne sammenheng. Et alpint-VM vil ha en betydelig profileringsverdi for både Narvik, Nord-Norge og Norge. Bred mediedekning i beste sendetid, sier fylkesråd for næring Mona Fagerås (SV).

Som resten av fylkesrådet mener hun tiden er overmoden for å legge et stort internasjonalt mesterskap til Nord-Norge.

Det er Alpint VM 2025 AS som søker om midlene. Eierandelene i selskapet er fordelt mellom Narvik kommune (10%), Narvikfjellet Eiendom AS (30%), Narvik Slalåmklubb (30%) og Arctic Sport AS (30%).

Fant du det du lette etter?