Ser resultater av lærer-rekruttering

Hild-Marit Olsen - Klikk for stort bildeHild-Marit Olsen Utdanningsråd Hild-Marit Olsen er svært fornøyd med den gode søkingen til lærerutdanningene i Nordland.

- Vi har satt lærermangelen på dagsorden i mange sammenhenger. Nå ser vi at dette har gitt resultater. Lærermangelen i Nordland er enda større enn i resten av landet. At vi får fulle lærerstudier er avgjørende for å fylle på med kvalifiserte lærere i Nordland, sier en svært fornøyd fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen (Ap).

Åpne dører

Nordland fylkeskommune har bidratt med kurs for å oppnå 4-er kravet i matematikk, og fylkeskommunen har åpnet dørene slik at Nord universitet har kommet inn i fylkeskommunens videregående skoler for å presentere lærerutdanningen. Dette mener Olsen har vært med å bidra til at Nord universitet har landets høyeste søkinger til lærerutdanningene i Nordland.

- Det er selvfølgelig flere årsaker til den gode søkingen i år. Men ikke minst tror jeg at det tette samarbeidet mellom fylkeskommunen, Nord universitet, kommunene og KS bærer frukter, forteller utdanningsråd Olsen.

Tett samarbeid

At vi får flere kvalifiserte lærere i Nordland er avgjørende viktig for å bygge samfunnet. Den kritiske lærermangelen førte til et initiativ fra fylkesråd Olsen om et samarbeid med flere aktører for å øke rekrutteringen til lærerutdanningen ved Nord universitet.

- Vi er godt i gang, og får uttelling med god søking til lærerutdanningen til høstens studiestart. Men behovet for flere lærere er stort. Samarbeidet som er inngått og tiltakene som er iverksatt må videreføres. Dette er en utfordring vi må jobbe tett med i flere år framover om vi skal klare å sikre søking også de kommende årene, avslutter fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen.

Fant du det du lette etter?