Solgte inn Nordland til russere

Reiseliv st petersburg - Klikk for stort bildeReiseliv st petersburg Som en del av 30-årsmarkeringen av samarbeidet mellom Nordland fylkes og Leningrad fylke, ble 20 russiske turoperatører presentert for blant annet ”Verdens vakreste kyst”.

- Dette er et veldig spennende marked. Det er godt å få satt reiselivsfylket Nordland på kartet når vi nå er i St. Petersburg. Hele 20 reiselivsbedrifter kom for å få en smakebit av Nordland, forteller seniorrådgiver i Nordland fylkeskommune, Kai Erik Breivoll.

 

Stort marked

Innsalget av Nordland som reisemål ble gjort i samarbeid med Nordnorsk reiseliv og Innovasjon Norge.

- Vi opplever at vi fikk veldig god respons. Markedet fra Russland har av forskjellige årsaker vært litt nede i en bølgedal. Men ting er i ferd med å snu, og jeg fikk styrket trua på dette markedet for vårt fantastiske reiseliv, forteller senior prosjektleder, Heidi Soløy i NordNorsk Reiseliv.

 

Langsiktig arbeid

En del av reiseoperatørene som deltok har hatt Nordland som marked i en årrekke. Breivoll påpeker at innsalg av reiseliv er et langsiktig og kontinuerlig arbeid.

- For grupper som kommer i buss, konkurrerer vi både med Finland og Sverige. Vi må lokke dem helt fram til Nordland. Men ikke minst må vi få vist fram alle de unike aktivitetene og naturen vi kan by på. Det opplevde jeg at vi fikk godt til under presentasjonen vi hadde i dag. Potensialet fra Russland er stort. Bare her i St. Petersburg bor det flere mennesker enn i hele Norge, avslutter Breivoll.

 

Fant du det du lette etter?