Stormen er årets Nordnorske bibliotek

Klikk for stort bildeTrud Berg, Synne Bjørbæk (R) og Aase Refsnes (SV) Susanne Forsland

Det var en glad Trud Berg, leder av Stormen bibliotek som mottok biblioteks prisen for Nord-Norge 2017.

Det er Norsk bibliotekforening region Nord som i samarbeid med de tre nordligste fylkene deler ut prisen. Den tildeles hvert år en person eller et bibliotek som har gjort en spesiell innsats for å synliggjøre biblioteket i lokalsamfunnet.

-Vi er utrolig takknemlige over å ha mottatt denne nordnorske prisen. I tre år har vi bygd stein på stein i Stormen bibliotek, og da føles det fint at alt vi har løfta har blitt lagt merke til også utenfor Bodø. For meg er det også viktig å understreke at dette har vært mulig å få til, takket være fantastiske ansatte og mange driftige institusjoner, organisasjoner og enkeltpersoner som har ønsket å skape noe i biblioteket» sier Berg.

Satser på ungdom

Stormen bibliotek jobber systematisk for å involvere ungdom både i planlegging og tilrettelegging av ulike aktiviteter. En brukergruppene som bibliotek tradisjonelt er mindre gode på å nå.

-En slik brukermedvirkning bidrar til å sikre at tjenestene som biblioteket gir er interessante og aktuelle. Det gjør også at ungdommen får være med på å skape fritidstilbud til seg selv. Et godt eksempel på hvilke viktig funksjon biblioteker kan ha.  Å skape møteplasser og lavterskeltilbud til innbyggerne som bidrar til økt livskvalitet og trivsel i lokalmiljøet sa fylkesråd Aase Refsnes (SV) i sin tale til prisvinneren.

Noe for en hver

Årets vinner er involvert i mange interessante tiltak. Deriblant etableringen av samisk språksenter. I 2018 skal de bidra i gjennomføringen av en internasjonal dokumentarfilmfestival med fokus på menneskerettigheter.  Og så har de gjort en stor og viktig jobb med Unge Stormen, et nettverk for unge som ønsker å bruke og være med til å forme Stormen Bibliotek.

Stormen bibliotek huser både egne og andres arrangementer. På denne måten sikrer de et godt og variert tilbud som har noe å by på for både store og små. Arrangementene spenner vidt fra «Lån en Bodøværing», «Kunstforum», «Strikk og lytt», filmkvelder og mer tradisjonelle bokbad. Innholdet spenner vidt fra temaer relatert til fysisk og psykisk helse til grafiske verksted.

-Jeg håper at årets vinner kan være til inspirasjon for andre biblioteker og kanskje viktigst at de får delt sin kunnskap og sine erfaringer slik at flere i landsdelen og landet kan få levende biblioteker hvor folk kan møtes og trives sier Refsnes.

Fant du det du lette etter?