Viser seg fram i Tromsø

Nordland fylkeskommune viser seg fram i Tromsø sentrum under Arctic Race. - Klikk for stort bildeNordland fylkeskommune viser seg fram i Tromsø sentrum under Arctic Race. Under Arctic Race viser Nordland fram noen av sine unike utdanninger i Race Village i Tromsø sentrum. 

Tre videregående skoler viser seg fram i Tromsø sentrum denne helgen under Arctic Race. Fire dager til ende er Nordland fylkeskommune presentert på stand midt i Storgata i Tromsø - i såkalt Race Village.

- Fylkesrådet i Nordland ønsker at vi bruker anledningen til å vise fram noen av våre unike utdanninger, forteller prosjektleder Kai-Erik Breivoll, fra næringsavdelingen.

Gjør seg lekker

Det er fire unike utdanninger man har valgt å reklamere for - utdanninger som ikke finnes i Troms. Romteknologi ved Andøy videregående skole, Friluftslivsfag ved Knut Hamsun videregående skole, og Blomsterdekoratør og Lys, lyd, Scene ved Saltdal videregående skole.

Dette er linjer som elever kan søke seg til fra hele landet. Blomsterdekoratør i Saltdal er det eneste tilbudet i Nord-Norge. Romteknologi og Friluftslivsfag er unike linjer i Norge. Lys, lyd og Sceneproduksjon er et helt nytt studium som utarbeides, og som man håper på oppstart høsten 2018.

Sykkel og folkefest

Arctic Race gjennomføres i år i hovedsak i Troms fylke. Første etappe hadde målgang i Narvik, men nå beveger sirkuset seg nordover, med avslutning og målgang i Tromsø på søndag.

- Vi forventer veldig mye folk i Tromsø sentrum. Værmeldingen er bra, og vi vet jo av erfaring at det vil koke med folk rundt oss. Nå bruker vi muligheten til å vise fram Nordland sammen med Nordnorsk reiseliv her i Tromsø sentrum. Blant annet har vi en quiz om Nordland, med fine opplevelsespremier i Nordland, avslutter Kai-Erik Breivoll.

Glade Nordlands-ambassadører før avduking av messeteltet. F.v. Tomm Jensen, Rigmor Myhre og Heidi Soløy - Klikk for stort bildeGlade Nordlands-ambassadører før avduking av messeteltet. F.v. Tomm Jensen, Rigmor Myhre og Heidi Soløy

Fant du det du lette etter?