Harald Andersen

GENTLEMAN: Harald Andersen ble i sin tid kalt «Gentleman-bokseren fra Nord-Norge». Her i hans 80.år, i forbindelse med et radioportrett på NRK.  - Klikk for stort bildeGENTLEMAN: Harald Andersen ble i sin tid kalt «Gentleman-bokseren fra Nord-Norge». Her i hans 80.år, i forbindelse med et radioportrett på NRK. Foto: Billy Jacobsen / NRK, 2005 ( Billy Jacobsen / NRK, 2005)

Harald Andersen (1925 - ) er fra Svolvær. Han var nord-norsk mester i boksing, og ble senere tatt ut på det norske landslaget. Anbefalt radio:

Han var en svært allsidig idrettsutøver, og drev med fotball, kombinert og friidrett – i tillegg til boksing, som han etter hvert satset mest på, i vektklassen welter.Oslo Atletklubb

Harald Andersen tok seg jobb i Oslo på begynnelsen av 1950-tallet, for å komme nærmest mulig de viktigste miljøene i satsingen sin, og meldte seg inn i Oslo Atletklubb.
Og det var Oslo Atletklubb han bokset for da han deltok for Norge i landskamp mot Sverige.
Før han reiste til Oslo var han med å vinne for det landsdelslaget (Nord-Norge) i kamp mot Nord-Sverige. Det var etter denne landsdelskampen Oslo Atletklubb inviterte ham til hovedstaden, og satse videre der med klubben.

«Gentleman-bokser fra nord»

Harald Andersen ble kjent som ”gentleman-bokseren fra Nord-Norge” – dette fordi han helst unngikk å slå motstanderne knock out, selv om muligheten bød seg.
I et radioportrett på nrk i 2005, da Harald Andersen er i sitt 80. år, usedvanlig sprek for alderen, forklarte han dette slik:
-Hvis jeg har en motstander så myk, at jeg helt enkelt kan slå ham ned… ja, hvorfor skal jeg da gjøre det? Noen liker å se nedslaging, men de fleste gjør det ikke. Det lå ikke for meg.

Anbefalte artikler:

Vågan