Ringstad Sjøhus

SOMMERNATT i Vesterålen. Utsikt fra brygga på Ringstad i Bø.  - Klikk for stort bildeUTSIKTEN: Ingenting å si på utsikten fra sjøhuset på Ringstad i Bø. Foto: Billy Jacobsen / NRK2008 ( Billy Jacobsen / NRK 2008)Ringstad Sjøhus ligger på Ringstad i Bø i Vesterålen.

 

Anbefalt radio:


HJEM: Ann Karina Jacobsen kommer opprinnelig fra Senja, så ferden til Bø i Vesterålen ble som å komme hjem.   - Klikk for stort bildeHJEM: Ann Karina Jacobsen kommer opprinnelig fra Senja, så ferden til Bø i Vesterålen ble som å komme hjem. Foto: Billy Jacobsen / NRK 2008 ( Billy Jacobsen / NRK 2008)

I 2007 overtok Ann Karina Jacobsen driften av anlegget, og gjorde det snart til et helårlig reiselivsanlegg.
-Vi kom fra et av de mest befolkede områdene i Europa, til et av de minst befolkede, smiler Ann Karina Jacobsen i en samtale med NRK på Ringstad sommeren 2008.
Sammen med samboeren hadde hun kommet fra Tyskland for å overta Ringstad Sjøhus, etter at hun hadde bodd og jobbet i Tyskland i 19 år.

 

Funn på internett

-Drømmen var å finne et sted med stillhet og nærhet til naturen. Og så fant vi dette anlegget på internett, sier Ann Karina, travelt opptatt med utleie av sjøhus, rorbuer og med drift av restaurant.

Natur-turisme

Men ikke bare i sommersesongen. Restauranten har helårsåpent, og vertskapet har godt håp om å få naturglade turister på besøk også vinterstid.

Historisk

Ringstad var i sin tid et aktivt fiskevær i Bø, med en skole som en kort periode hadde en senere verdenskjent lærer i staben, idet forfatteren Knut Hamsun tjenestegjorde som lærer på plassen…

Idyllisk

Ann Karina hadde bodd i Tyskland i 19 år, før hun kom til Bø. Og for henne var det en drøm som ble oppfylt, da hun fikk byttet ut en hektisk jobb i et tettbefolket område av Tyskland, med fredelige Ringstad med sin idylliske skjærgård.

Fra Senja

Men samtidig var det et velkjent miljø hun kom til, Senja-jente som hun er, med oppvekst i Skrolsvik.

Anbefalte artikler:


Naturen i Bø