Håkon Hanssen

Håkon Hanssen - Klikk for stort bildeHåkon Hanssen (1906-1975)var født og oppvokst ved Vatnvatnet i Bodø kommune. Han var ivrig fotograf og etterlot seg en samling på over 900 bilder fra perioden 1959-1974. Samlingen befinner seg hos Arkiv i Nordland.

Yrkesliv

Håkon Hanssen tok utdannelse ved Politiskolen. Fra 1927 var han ansatt som politibetjent ved Bodin lensmannskontor. Han overtok etter hvert stillingen som lensmann på samme arbeidsplass. Hele hans yrkesaktive liv foregikk ved Bodin lensmannskontor, med unntak av noen få vikariater ved andre lensmannskontor i landsdelen.

Lokalhistorisk interessert

Håkon Hanssen var lokalhistorisk interessert og bidro med artikler i flere bygdebøker, særlig for tidligere Bodin kommune. Han skrev også en god del for lørdagsbilaget til Bodøavisen Nordlandsposten.

Fotosamling

Fotosamlingen etter ham spenner over bilder tatt i lensmannssammenheng, familiebilder av ferie og fritid og bilder med et mer journalistisk preg.

Bildene han tok som lensmann er dokumentariske, og viser blant annet avklipte hengelåser, branntomter og biler som har kjørt utfor veien.

Politiet jobber etter en utforkjøring i Bodø. - Klikk for stort bildePolitiet jobber etter en utforkjøring i Bodø.

Fritidsbildene er gjerne tatt i nærområdet ved Vatnvatnet og i Saltendistriktet, eller på lengre bilturer i Nordland og Norge for øvrig.

Ved Vatnvatnet i Bodø - Klikk for stort bildeVed Vatnvatnet i Bodø

I tillegg finnes en del bilder fra hendelser og offentlige arrangementer i Bodø-området; for eksempel Norges Ungdomslags stevne i Bodø i juli 1963, veien bygges til Kjerringøy i 1967.

Norges ungdomslags stevne i Bodø juli 1963. - Klikk for stort bildeNorges ungdomslags stevne i Bodø juli 1963.