Fredvang

FREDVANG: Veien til Fredvang i Flakstad går over bruer. Avkjørselen fra E10 er et lite stykke vest for Ramberg.  - Klikk for stort bildeFREDVANG: Veien fra E10 på Flakstadøya til Fredvang går over bruer. Foto: Billy Jacobsen / NRK ( Billy Jacobsen / NRK, 2009)Fredvang er et fiskevær og ei landbruksbygd i Flakstad, Lofoten i Nordland.

Fredvang ligger på Moskenesøya.

 


FREDVANG NORD: Ytresand (begyggelsen til venstre) på Fredvang, sett fra fjellet en sommerdag i 2012.  - Klikk for stort bildeFREDVANG NORD: Ytresand (begyggelsen til venstre) på Fredvang, sett fra fjellet en sommerdag i 2012. Foto: Billy Jacobsen / NRK ( Billy Jacobsen / NRK)
FREDVANG: Parti fra bygda en marsdag i 2010.  - Klikk for stort bildeFREDVANG: Parti fra bygda en marsdag i 2010. Foto: Leif Inge Larssen / NRK ( Leif Inge Larssen / NRK)


I 2010 har stedet 140 innbyggere, og nærmeste grunnskole og butikk ligger sju kilometer unna, i kommunesenteret Ramberg. Dit går ferden først over to bruer frem til E10 på Flakstadøya.
En gang var det tre butikker på Fredvang, og frem til slutten av 1990-tallet hadde også stedet grunnskole.Beste bondebygd

Fredvang har alltid vært den beste jordbruksbygda i fiskerikommunen Flakstad. I 2010 er det seks gårsbruk igjen, som driver med sauer og kyr. Og det er to fiskebruk i drift.
Det er også etablert noen reiselivsbedrifter.
 

Anbefalt fjernsyn - fra Fredvang under Lofotfisket mars 2010:Anbefalte artikler

Flakstad
Lofoten Torvmuseum
Fredvanghytta
Naturen i Flakstad
Næringsliv i Flakstad
Lofotfisket