Laksforsen

ATTRAKSJON: Er det rart folk blir imponert, spør Gudmund Forsmo.  - Klikk for stort bildeATTRAKSJON: Er det rart folk blir imponert, spør Gudmund Forsmo. Foto: Tore Gjerløw / NRK 2009 ( Tore Gjerløw / NRK 2009)Et par mil sør for Mosjøen, rett ved E6, ligger attraksjonen som er blant de mest besøkte i Nordland, nemlig Laksforsen i Grane kommune.

 

Anbefalt radio:

-Også ørreten i elva er en magnet på turistene, forteller kafévert Gudmund Forsmo da NRK Nordland er på besøk sommeren 2009.
LAKSFORS: Denne fossen ligger nær nok E6 til også å bli en turistattraksjon i Grane, kanskje den største.  - Klikk for stort bildeLAKSFORS - kanskje den største turistattraksjonen i Grane. Foto: Billy Jacobsen / NRK ( Billy Jacobsen / NRK)
 

-Hopper i trappa

Kommer du hit i juli og august kan du se ørret i alle størrelser som hopper og vil opp laksetrappa i fossen. Men den er stengt og derfor står fisken og stanger i elva.

Kafé

Kafelokalet til Gudmund Forsmo har plass til 140 gjester. På en godt besøkt sommerdag er dette altfor lite. Han har derfor planer om å bygge ut anlegget sitt.

Pir ut mot fossen

-Utbyggingen vil gi oss større plass, en flottere suvernirbutikk og flere utstillinger. Vi planlegger også å få anlagt en pir ut mot fossen for å gjøre turistopplevelsen mer inntens og dramatisk, sier Forsmo.

Åtte ansatte

Om sommeren har han åtte ansatte i sving på turistkafeen sin. I tillegg åpnet veivesenet høsten 2009 den nye avkjørselen fra E6, noe som har gjort trafikken inn til turistkafeen mye enklere.

Anbefalte artikler:

Grane
Naturen i Grane
Vefsna