Ungene på Strønstad

LEKEN I FJÆRA II: Viljar og Odin Johansen, i fjæra på Strønstad, har snart krabben i klypa.  - Klikk for stort bildeLEKEN I FJÆRA II: Viljar og Odin Johansen, i fjæra på Strønstad, har snart krabben i klypa. Foto: Arthur Johansen ( Arthur Johansen)

Leken i fjæra har til alle tider vært en yndet aktivitet for barn langs kysten.

Slik har gleden og livsutfoldelsen i denne leken også blitt en del av vår felles kulturarv; til lærdom; til forståelse av natur og miljø.

 

 

 

 

Fantasi og fortellerkunst

 

 

Men også til inspirasjon for fantasien og fortellerkunsten, noe som ikke minst kommer til uttrykk i radioreportasjen som fins i spilleren nedenfor disse linjene:
Undertegnede støtte helt tilfeldig på Odin Johansen, Pernille og Petter Kristoffersen i fjæra en sommerdag i 2006, da disse ungene fra Strønstad i Hadsel, i alderen 6 til 7 år, var i gang med krabbefangst, på sin spesielle måte (hør radio-innslaget like nedenfor):
 

Anbefalt radio: Unger på krabbefangst i fjæra, Strønstad 2006, reporter: Billy Jacobsen:

 

 

 

 

 

STRANDKRABBE: Agnet festes i klesklypa, så kliper krabben seg sjøl fast med klørne, uskadd. Som regel slipper ungene den fri igjen. Agnet er innmat av strandsnegler.  - Klikk for stort bildeSTRANDKRABBE: Agnet festes i klesklypa, så kliper krabben seg sjøl fast med klørne, uskadd. Som regel slipper ungene den fri igjen. Agnet er innmat av strandsnegler. Foto: Arthur Johansen ( Arthur Johansen)
 

 

 

I skolestua

Noen måneder senere, i november 2006, var jeg tilbake på reportasjetur på Strønstad, og oppsøkte skolen, og fikk da også et et gjensyn med de samme tre jeg møtte i fjæra om sommeren, pluss noen til, nemlig Katarina Trymsdatter, Viljar Johansen og Mareno Johansen alle elever i 2. eller 3. klasse i barneskolen, og som du kan høre i radioinnslaget nederst i denne artikkelen:

 

Anbefalt radio: Fra en småskoledag på Strønstad 2006, reporter: Billy Jacobsen: :

 


 

 

Anbefalte artikler:

Hadsel
Naturen i Hadsel
Treskjæreren på Strønstad