Uværshula på Hadseløya

ATTRAKSJON: Anette Vinje utenfor utsiktsveggen i uværshula. Hun skjønner godt at den har blitt populær både blant turister og lokalbefolkningen.   - Klikk for stort bildeATTRAKSJON: Anette Vinje utenfor utsiktsveggen i uværshula. Hun skjønner godt at den har blitt populær både blant turister og lokalbefolkningen. Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 ( Billy Jacobsen / NRK 2009)

 På det enkle skiltet ved veien i bygda Teigan står det ”Uværsholla”, men de fleste sier ”Uværshula” om det enkle byggverket på Hadseløyas ytterside.

 

Anbefalt radio:LITA OG POPULÆR: Denne lille steinhytta på Hadseløyas ytterside har blitt et populært utfartsmål.  - Klikk for stort bildeLITA OG POPULÆR: Denne lille steinhytta på Hadseløyas ytterside har blitt et populært utfartsmål. Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 ( Billy Jacobsen / NRK 2009)

Den lille steinhytta nedi fjæra har blitt reine turistattraksjonen i Vesterålen.
 

Uværet som nytelse

Det var Inge Johansen, som har boligen sin like i nærheten, som i sin tid bygde hytta, for den gode opplevelsen av skikkelig uvær. For på denne delen av Hadseløyas ytterside blir det vind så det uler, og drønnende hav langt oppetter bergene, når det har brygget seg opp til rette sorten uvær.

-Populært

-Dette har blitt et svært populært utfartsmål både for fastboende og turister, sa Anette Vinje i en radioreportasje på NRK sommeren 2009.
PAKKER TURER: -Vinteren er nok enda mer spektakulær enn sommeren, sier Anette Vinje, som pakker opplevelsesturer i Vesterålen.  - Klikk for stort bildePAKKER TURER: -Vinteren er nok enda mer spektakulær enn sommeren, sier Anette Vinje, som pakker opplevelsesturer i Vesterålen. Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 ( Billy Jacobsen / NRK 2009)
Hun driver reiselivsbedriften Time Out Event i Hadsel, og pakker opplevelsesturer med hele Vesterålen som arena.

-Flott plass hele året

-Og det skjønner jeg godt at hula er populær, for dette er jo en flott plass å kose seg på tur, både i godvær sommerstid, og når høststormene raser, sier Anette.

Hyttebok

Uværshula rommer også en gammel ileggsovn, og hytteboka vitner om flittig bruk. Kanskje aller mest i godvær!

Anbefalte artikler:

Hadsel
Naturen i Hadsel