Attraksjoner i Herøy

HERØY KIRKE ble bygd på 1100-tallet.  - Klikk for stort bildeKIRKA: Herøy kirke fra 1100-tallet - severdighet i Herøy. Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 ( Billy Jacobsen / NRK 2009)

 

MANGE BROER: Et sett av bruer og fyllinger har gjort det attraktivt å gjøre Herøy per sykkel. Dette er Hoholmen bro.  - Klikk for stort bildeMANGE BROER: Et sett av bruer og fyllinger har gjort det attraktivt å gjøre Herøy per sykkel. Dette er Hoholmen bro. Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 ( Billy Jacobsen / NRK 2009)


Herøy kirke er en av Herøys største attraksjoner. Mens såkalt øyhopping – per sykkel – har blitt stadig mer populært.
-Ja, såkalt øyhopping har blitt stadig mer populært i Herøy, og i områdende rundt, sier Lillian Blakstad Nilsen i en radioreportasje på NRK sommeren 2009.Utdannet guide

Lillian, som etter et yrkesliv i det offentlige byråkratiet, da bruker pensjonisttilværelsen til å jobbe som turistguide, tok noen år i forveien etterutdanning på Helgeland som turistguide. Og har stor glede av å vise folk sitt kjære Herøy.
- Det flotteste med denne jobben er å oppdage hvor begeistret folk blir over det de opplever. Og det blir de jo hele tiden.
 

Anbefalt radio:-Blir overrasket

- Det artige er jo å se også hvordan folk som faktisk opprinnelig kommer fra Herøy, blir overrasket over hvor mye spennende som fins her, sier Lillian.
GUIDEN: Lillian Blakstad Nilsen, utdannet turistguide på hjemmebane.  - Klikk for stort bildeGUIDEN: Lillian Blakstad Nilsen, utdannet turistguide på hjemmebane. Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 ( Billy Jacobsen / NRK 2009)
Og det hender ofte at grupper av utflyttere, som er hjemme på konfirmanttreff og lignende, arrangerer turer med innleid guide.

Katedralen

Lillian mener Herøy kirke, steinkirken fra 1100-tallet som også kalles Helgelandskatedralen, er en av de virkelig store attraksjoner i kommunen.

Øyhopping

- Men for folk som vil feriere her, er det mye annet også å se og oppleve. Det ligger ikke minst godt til rette for sykling, og øyhopping mellom kommunene ute på Helgelandskysten, med ferger og hurtigbåter, sier hun.

Hvite strender

- Her fins mange fine hvite strender, og det fins et utrolig rikt liv i fjæra. I tillegg har jo Herøy et yrende fugleliv, mens det også ligger godt til rette for fisking; både i havet og i ferskvatn.

Anbefalte artikler:

Herøy
Herøy kirke