Indianerparken i Leirfjord

Anbefalt radio - Indianerparken i Leirfjord. Ved Tore Gjerløw 2009:


BILDET i spilleren: Johanne Masvie og Ellinor Sørvig bak en totempælene i parken. Foto: Tore Gjerløw / NRK 2009.
LEIRFJORD-INDIANERE: Johanne Masvie og Ellinor Sørvig bak en totempælene i parken.  - Klikk for stort bildeLEIRFJORD-INDIANERE: Johanne Masvie og Ellinor Sørvig bak en totempælene i parken. Foto: Tore Gjerløw / NRK 2009 ( Tore Gjerløw / NRK 2009)
I forbindelse med tusenårsskiftet ble det anlagt en liten indianerpark i Leirfjord, som ligger på Helgeland i Nordland
-Vi kaller oss for Leirfjord-indianere og Leirfjord er en indianerkommune, sier en smilende kulturkonsulent Beate Skogsholm da hun sammen med et par av byens ungdommer møter NRK Nordland en sommerdag i 2009.
 

Midt i sentrum

Og like ved Riksvei 17, like ved kulturhustomta midt i sentrum av Leirfjord, på kulturhustomta, kan hun fremvise en park med treskulpturer.
-Det fins nok en sammenheng hvis man går nærmere inn i lokalhistorien, humrer Skogsholm.

Tusenårskomite

Indianerparken er et resultat av arbeidet til en komité, som skulle komme opp med noe som kunne være med på å markere tusenårsskiftet.

Stammefeider

-Leirfjord er en kommune som er delt inn i kretser, kall det gjerne stammer. Og opp gjennom historien har det vært en del stammefeider i kommunen. Derfor har myten om vårt slektskap med indianere oppstått, forklarer hun.

Lagd av barn

-Men æren for at det har blitt så bra skal de unge ha, sier Skogsholm, der hun står midt i blant parkens totempæler, som barn i kommunen har utformet.
-Jeg har lagd et ansikt, viser Ellinor Sørvig på en av skulpturene, som syns det var kult å få være med på prosjektet.
Johanne Masvie var for sin del har dekorert et par øyne, og syns også det var artig å være med.

-Blir stående

Begge gikk den gangen i tredje klasse, og de regner med at de med indianerparken har fått vært med å lage noe som blir stående.

Anbefalte artikler:

Leirfjord