Anbefalt radio:
-Da er det ingen har det så varmt på jobben som oss, ler Olga Wisniewska denne kanskje årets varmeste sommerdag i 2008, idet hun er i full sving i det gamle tradisjonsrike bakeriet på Å, Moskenes i Lofoten.'''
Og der har Olga sommerjobb sammen med Ingrid Johannesson og Kristine Johnsen.
Gammel ovn
Det dufter godt av kanelboller, mens ferdige bakervarene hentes ut på brett fra det som kanskje er den eldste bakerovnen i hele Nord-Norge som ennå er i bruk.
-Ja, den er gamlere enn huset, iallfall godt over 150 år, sier Olga.
Gammel bakerkunst
-Og det er skikkelige dimensjoner på den, ni kvadratmeter og en steikeoverflate på seks kvadratmeter. Den fyres med bjørkeved og gir en helt uforlignelig kvalitet på produktene, lover hun.
Flere turister kommer til Å, til veiens endepunkt, hver eneste dag gjennom sommersesongen.
-Sjøl om ikke absolutt alle besøkende til Lofoten kommer utover til Å, ja så gjør nok de
Sjefen anno 2008: Agata Gasior er reiselivsleder i Moskenes, og viser stolt frem Å. –Dette er Lofotens Nordkapp, sier hun. Foto©2008: Billy Jacobsen (Sjefen anno 2008: Agata Gasior er reiselivsleder i Moskenes, og viser stolt frem Å. –Dette er Lofotens Nordkapp, sier hun. Foto©2008: Billy Jacobsen)
aller fleste det. Å er Lofotens Nordkapp. Ytterpunkter lokker turister, og Å er slutten på veien, sier reiselivssjefen i Moskenes, Agata Gasior.
Viktig med museer
Hun er opptatt av at turistene ikke bare får god mat og et godt sted og overnatte, men også at de får med seg litt av Lofotens historie.
-Sånn sett er jo Å et ideelt sted, med Fiskeværsmuseet og Tørrfiskmuseet, sier Gasior.
SIST: Å i Lofoten, attraksjon i Moskenes kommune. Foto©2008: Billy Jacobsen (SIST: Å i Lofoten, attraksjon i Moskenes kommune. Foto©2008: Billy Jacobsen)
Billy Jacobsen 2008
Anbefalte artikler:
Moskenes