Sommerliv på Å

VARME BRØD: Kristine Johnsen (fra venstre), Ingrid Johansen og Olga Wisniewska sørger for ferske bakervarer fra det eldgamle bakeriet på Å i Lofoten. Foto©2008: Billy Jacobsen - Klikk for stort bildeVARME BRØD: Kristine Johnsen (fra venstre), Ingrid Johansen og Olga Wisniewska sørger for ferske bakervarer fra det eldgamle bakeriet på Å i Lofoten. Foto©2008: Billy Jacobsen (VARME BRØD: Kristine Johnsen (fra venstre), Ingrid Johansen og Olga Wisniewska sørger for ferske bakervarer fra det eldgamle bakeriet på Å i Lofoten. Foto©2008: Billy Jacobsen)Det tradisjonrike bakeriet på Å, Moskenes i Lofoten, har sommeråpent i den hektiske turistsesongen fra cirka 20.juni til cirka 20.august.

 

Anbefalt radio:

-Da er det ingen har det så varmt på jobben som oss, ler Olga Wisniewska denne kanskje årets varmeste sommerdag i 2008, idet hun er i full sving i det gamle tradisjonsrike bakeriet på Å, Moskenes i Lofoten.'''
Og der har Olga sommerjobb sammen med Ingrid Johannesson og Kristine Johnsen.
 

Gammel ovn

Det dufter godt av kanelboller, mens ferdige bakervarene hentes ut på brett fra det som kanskje er den eldste bakerovnen i hele Nord-Norge som ennå er i bruk.
-Ja, den er gamlere enn huset, iallfall godt over 150 år, sier Olga.

Gammel bakerkunst

-Og det er skikkelige dimensjoner på den, ni kvadratmeter og en steikeoverflate på seks kvadratmeter. Den fyres med bjørkeved og gir en helt uforlignelig kvalitet på produktene, lover hun.
Flere turister kommer til Å, til veiens endepunkt, hver eneste dag gjennom sommersesongen.
-Sjøl om ikke absolutt alle besøkende til Lofoten kommer utover til Å, ja så gjør nok de
Sjefen anno 2008: Agata Gasior er reiselivsleder i Moskenes, og viser stolt frem Å. –Dette er Lofotens Nordkapp, sier hun. Foto©2008: Billy Jacobsen - Klikk for stort bildeSjefen anno 2008: Agata Gasior er reiselivsleder i Moskenes, og viser stolt frem Å. –Dette er Lofotens Nordkapp, sier hun. Foto©2008: Billy Jacobsen (Sjefen anno 2008: Agata Gasior er reiselivsleder i Moskenes, og viser stolt frem Å. –Dette er Lofotens Nordkapp, sier hun. Foto©2008: Billy Jacobsen)
aller fleste det. Å er Lofotens Nordkapp. Ytterpunkter lokker turister, og Å er slutten på veien, sier reiselivssjefen i Moskenes, Agata Gasior.

Viktig med museer

Hun er opptatt av at turistene ikke bare får god mat og et godt sted og overnatte, men også at de får med seg litt av Lofotens historie.
-Sånn sett er jo Å et ideelt sted, med Fiskeværsmuseet og Tørrfiskmuseet, sier Gasior.
SIST: Å i Lofoten, attraksjon i Moskenes kommune.  - Klikk for stort bildeSIST: Å i Lofoten, attraksjon i Moskenes kommune. Foto©2008: Billy Jacobsen (SIST: Å i Lofoten, attraksjon i Moskenes kommune. Foto©2008: Billy Jacobsen) Billy Jacobsen 2008

Anbefalte artikler:

Moskenes