Bindalsfæringen som turistmål

FEMBØRING: Også mange tiår etter motorens overtagelse på havet, så bygges det stadig nye nordlandsbåter.  - Klikk for stort bildeFEMBØRING: Også mange tiår etter motorens overtagelse på havet, så bygges det stadig nye nordlandsbåter. Foto: Paul Steinar Samuelsen ( Paul Steinar Samuelsen)

 

Anbefalte artikler:


EGET HUS: Marit Røstad har mange i Bindal med seg i kampen for at dette naustet, midt i kommunesenteret Terråk, skal bli Helgeland Museums hus for Bindalsfæringen.  - Klikk for stort bildeEGET HUS: Marit Røstad har mange i Bindal med seg i kampen for at dette naustet, midt i kommunesenteret Terråk, skal bli Helgeland Museums hus for Bindalsfæringen. Foto: Billy Jacobsen / NRK 2009 ( Billy Jacobsen / NRK 2009)

-Dette skal bli et senter for det viktigste Bindal har, både kulturelt og i reiselivet. Og da snakker jeg selvsagt om Bindalsfæringen.
Dette sa Marit Røstad i en samtale med NRK sommeren 2009. Hun driver Bindal Initiativ, og hun har mange med seg i arbeidet for at Båtsenteret i Terråk skal bli et skikkelig museum for Bindalsfæringen, i regi av Helgeland Museum.

 

-Selve symbolet

-Bindalsfæringen er det sterkeste symbolet vi har, fastslår Røstad.

Solide tradisjoner

Nordlandsbåten skulle bli et begrep, ja endog selve symbolet i fylkesvåpenet til Nordland fylkeskommune.
Og Bindalsfæringen for sin del kom til å få utbredelse langs hele kysten, ja dels også utenlands.

Spennende skoghistorie

-Bindalsfæringen fortjener et eget senter. Det er svært mange mennesker, både i inn og utland, som har interesse for dette. Samtidig vil et slikt museum være med på å få frem den spennende skoghistorien vår. Nei, nå er det bare om å gjøre og få den siste bevillingen fra fylkeskommunen på plass, sier Røstad.

Anbefalte artikler:

Bindalsfæringen
Nordlandsbåt
Båtbygging i Saltdal
Bindal