Bjørkengen Gård

HESTETRENERE: Tiu Similä og Elisabeth Karstensen Vikan har ansvaret for hestene som skal brukes i terapi på Bjørkengen. Her fotografert i november 2008 sammen med «Springsteen».  - Klikk for stort bildeHESTETRENERE: Tiu Similä og Elisabeth Karstensen Vikan har ansvaret for hestene som skal brukes i terapi på Bjørkengen. Her fotografert i november 2008 sammen med «Springsteen». Foto: Billy Jacobsen / NRK ( Billy Jacobsen / NRK)Da byggverket sto ferdig på Bjørkengen Gård høsten 2008, nølte ikke eierne med å kalle det for Norges mest moderne ridehall.

 

Anbefalt radio:

-Ja, og jeg er kjempestolt over at vi har fått dette til, sa daglig leder Tiu Similä ved Bjørkengen den gangen, mens hun var midt i et kurs om bruk av hest i terapi.
Hallens reisverk i stål er kledd med duk, som slipper lys gjennom. Samtidig er det betydelig høyde under taket.
 

Hest for helse

Bjørkengen Gård har i flere år brukt hest i helsefremmende arbeid. Nå kurses helsearbeidere og folk på gården i bruken av hest i terapi, for pasienter med psykiske lidelser.
-Etterhvert skal vi også bidra til forskning, med tanke på dokumentasjon om hvordan denne typen behandling faktisk virker på denne pasientgruppen, sier Anders Svensson, som er kommuneoverlege i Bø.
-Men den her typen behandling kan brukes til mye mer. Vi kan bruke den til teambygging og i familieterapi, for eksempel, sier Tiu Similä.

Anbefalte artikler: