Efjorden

SJØHUS: Efjord Sjøhus består at moderne sjøhus med alle fasiliteter, og på brygga kan de som leier båter gjøre til fangsten etter endt fisketur.  - Klikk for stort bildeSJØHUS: Efjord Sjøhus består at moderne sjøhus med alle fasiliteter, og på brygga kan de som leier båter gjøre til fangsten etter endt fisketur. Foto: Kjell Mikalsen / NRK 2009 ( Kjell Mikalsen / NRK 2009)

 

Helt siden de tre Efjord-bruene ble åpnet i september 1969, har folk nærmest stått i kø for å få seg hyttetomt i naturperlen.

Også fisketurister fra inn- og utland elsker Efjorden.

-Stor pågang

 

–Vi har så stor pågang fra utenlandske turister, som vil prøve fiskelykken i fjorden at her er det fullbooket både i år og neste år, sier Reidar Eriksen, som driver Efjord Sjøhus, i et møte med NRK Nordland sommeren 2009.
 

Bergverk

Ballangen ble egen kommune i 1925, og er med sine 929,6 kvadratkilometer en stor bergverkskommune.
Den mest populære delen Ballangen er Efjord, som kalles perlen i Ofoten.
 

Hytteområde

Helt siden de tre Efjord-bruene ble åpnet i september 1969 har folk nærmest stått i kø for å få seg hyttetomt i naturperlen.
De tre bruene gjorde fjorden tilgjengelig for turister og ble raskt populære mål for hobbyfiskere. Tidevannstrømmene i fjorden er nemlig svært rik på fisk. Det vitner blant annet 8000 tusen år gamle hellerisninger i Vallebukta om. Fjell og fjord er nærmest krydder for netthinnen.
 

Anbefalt radio:

 

 

 

Kunstner

For kunstner Ann-Karin Storøy betyr Efjord mer enn godt fiske.
BÅTUTLEIE: Reidar Eriksen og Kjersti Mikkelsen satser båtutleie og rorbuer i Efjorden.  - Klikk for stort bildeBÅTUTLEIE: Reidar Eriksen og Kjersti Mikkelsen satser båtutleie og rorbuer i Efjorden. Foto: Kjell Mikalsen / NRK 2009 ( Kjell Mikalsen / NRK 2009)

-Fjorden er en inspirasjonskilde, og her trives jeg og familien svær godt.
Sammen med to andre kunstnere driver hun det regionale kunstsentret i Efjord.
 

Turisttrafikk

De første årene etter at fjorden ble tilgjengelig for folk flest gjorde lokalbefolkningen lite for å utnytte trafikkstrømmen. I dag er det annerledes. Nå har samboerparet Kirsti Mikkelsen og Reidar Eriksen bygget rorbuer, og driver båtutleie.
–Pågangen er så stor at vi satser på å utvide driften for å gi turistene et enda bedre tilbud enn i dag, sier Reidar.
 

Anbefalte artikler:

Naturen i Narvik