Naturen i Nordland

Bleiksøya i Andøy. Foto: Billy Jacobsen ( Billy Jacobsen) - Klikk for stort bildeBleiksøya i Andøy. Foto: Billy Jacobsen ( Billy Jacobsen)

 

Her finnes artiklene som handler om naturen i Nordland. Dette er også ordnet kommunevis: Naturen i Alstahaug, naturen i Andøy osv..


Publisert av Systembruker. Sist endret 13.07.2016

 Først i voksen alder forsto Per Kåre Hatten hvilken spesiell lekeplass han hadde som guttunge.

 

 Beiarelva eller Storåga som den også blir kalt, er mer enn 50 kilometer lang. Den er en av de største elvene i Nordland, og kjent som ei særlig god lakseelv.

 

 På Arstad ble det i 1971 gravd ut en godt bevart hustuft fra vikingtiden. Blant funnene var også en gullring, anslått å være fra 1100-tallet.

Nesna Feriesenter ble overtatt av ekteparet Nina og Bjørn Arne Fris i 1997. Siden har det skjedd en betydelig utvikling av anlegget.

 

 Fjellkjeden ”De sju søstre” i Alstahaug kommune på Helgeland i Nordland har alltid gjort inntrykk på folk.

 

Dronning Sonja har gjort turen over ytterværene i Øksnes til en av Vesterålens mest populære vandringsruter blant turfolk.

 

 

Helt siden de tre Efjord-bruene ble åpnet i september 1969, har folk nærmest stått i kø for å få seg hyttetomt i naturperlen.

Tusener på tusener av turister har vært der, også berømtheter som Fritjof Nansen og Keiser Wilhelm; for å se Meløys største attraksjon, Engabreen, ofte også uttalt Engenbreen, som er en arm av Svartisen.

 

Turistmål nummer 1 i malmbyen Narvik er fjellheisen. Her får du utsikt helt til Lofotveggen.

 
Fant du det du lette etter?