Campingliv på Nesna

VERTSKAP: Nina og Bjørn Arne Fris foran en del av ferieanlegget de har bygd opp på Nesna.  - Klikk for stort bildeVERTSKAP: Nina og Bjørn Arne Fris foran en del av ferieanlegget de har bygd opp på Nesna. Foto: Tore Gjerløw / NRK 2009 ( Tore Gjerløw / NRK 2009)

Nesna Feriesenter ble overtatt av ekteparet Nina og Bjørn Arne Fris i 1997. Siden har det skjedd en betydelig utvikling av anlegget.

 

Anbefalt radio:


-Det finnes ikke noen hemmeligheter, men med entusiasme, humør og litt galskap kan du få til det meste, sa de to i en reportasje på NRK Nordland sommeren 2009.
Campingen ligger sentralt i Nesna, på Helgeland i Nordland, og det er et moderne anlegg, med tilbud til både turister og lokalbefolkning, som paret kan vise frem.
 

Bredt spekter av tilbud

-Vi har 136 overnattingsplasser, mange caravan- og teltplasser, vannsklie, lavvo, skyssbåt, kajakker, robåter og masse fiske i havet, forteller Nina og Bjørn Arne.
Denne brede satsingen har etter hvert gjort det mulig å drive 24 timer i døgnet, 12 måneder i året.
 

Annonse i lokalavisa

Da NRK møtte paret var det 11 år siden en annonse i lokalavisa snudde opp ned på livet deres.
 

Drev verksted

-Jeg hadde drevet bilverksted i Mosjøen i mange år, og var veldig lei. På et besøk hos foreldrene til Nina oppe i Dunderlandsdalen kom jeg over et Rana Blad der det stod at campingen på Nesna skulle selges.
-Skal vi kjøpe den? spurte jeg? Nina svarte ja med engang. Egentlig bare på fleip. Men spøken ble tilslutt alvor, forteller Bjørn Arne.
 

Artig med sitt eget

-Dette har gitt oss fantastisk mye. Vi opplever mange positive møter med folk. Og så er det jo artig å drive med sitt eget, sier Nina, som aldri har angret på at hun sa opp jobben sin som lærer.
 

Anbefalte artikler:

Nesna
Naturen i Nesna