Sjunkhatten nasjonalpark

SATSER PÅ BARN: I Sjunkhatten nasjonalpark er det lagt særlig vekt på tilrettelegging for barn.  - Klikk for stort bildeSATSER PÅ BARN: I Sjunkhatten nasjonalpark er det lagt særlig vekt på tilrettelegging for barn. Foto: Elisabet Haveraaen / Miljøverndepartementet 2010 ( Elisabet Haveraaen / Miljøverndepartementet 2010)

 

Sjunkhatten nasjonalpark ligger i kommunene Bodø, Fauske og Sørfold i Nordland.

Den ligger i et av de mest folkerike områdene i Nord-Norge, og har flere greie adkomster fra alle de tre kommunene.
Med Sjunkhatten, som ble offisielt åpnet av miljøvernminister Erik Solheim 12. juni 2010, har Nordland i alt sju nasjonalparker, av landets da i alt 33.
ÅPNING: Statssekretær Heidi Sørensen og statsråd Erik Solheim like etter at nasjonalparken ble åpnet.  - Klikk for stort bildeÅPNING: Statssekretær Heidi Sørensen og statsråd Erik Solheim like etter at nasjonalparken ble åpnet. Foto: Marianne Gjørv / Miljøverndepartementet 2010 ( Marianne Gjørv / Miljøverndepartementet 2010)Å ta vare på naturen

-Det er veldig viktig å få flere barn og unge til og bli glad i å bruke naturen. Det er de unge som må lære å ta vare på naturen i fremtiden, sa Solheim i åpningstalen.
 

For barn

Sjunkhatten har blitt kalt «barnas nasjonalpark», fordi det er så godt tilrettelagt for at både barn og funksjonshemmede lett skal ta seg frem i og bruke terrenget. Blant annet i form av egne stier for rullestolbrukere, og tilrettelagte fiskeplasser.
Offisiell åpning av Sjunkhatten nasjonalpark. Parken ligger i Bodø, Fauske og Sørfold kommuner. Nasjonalparken blir tilrettelagt for barn og funksjonshemmede.
 

Anbefalt fjernsyn: Sjunkhatten - nasjonalpark tilrettelagt for funksjonshemmede. Fra 2010:Anbefalte artikler:

Nasjonalparker i Nordland
Nordland fylke
Nordlands høyeste fjell
Midnattsol