Billy Jacobsen

 Billy Jacobsen (født i Harstad 1954) er journalist og tekstforfatter med bakgrunn blant annet fra NRK og dagspressen.
Han har siden 1977 laget nyheter og reportasjer for aviser og tidsskrifter, for radio og fjernsyn; og han jobbet på 1990-tallet fem år som redaktør i Lofotposten

UTVIKLER av NRK Nordland Fylkesleksikon, Billy Jacobsen.  - Klikk for stort bildeUTVIKLER av NRK Nordland Fylkesleksikon, Billy Jacobsen. Foto: Fredrik J. Kvitvik ( Fredrik J. Kvitvik)
.Fylkesleksikon

Billy Jacobsen har hatt hovedansvaret for utviklingen av NRK Nordland Fylkesleksikon, som ble lansert i 2011.
Han er også en vesentlig bidragsyter til dette nettstedets innhold, med artikler, fotografier og reportasjer.
 

Sjømann og tegner

15 år gammel reiste han til sjøs. Etter to år i utenriks sjøfart kom han nordover igjen og tok utdannelse/fagbrev i Sveising og konstruksjon i Harstad, etterfulgt av utdannelse ved Teknikeren i Narvik.
Etter militærjeneste og en periode som teknisk tegner i firmaet Byggesystemer i Harstad, mens han også jobbet som frilansjournalist, ble Jacobsen i 1978 ansatt som journalist i Lofotposten i Svolvær.
 

Samfunnsfag

Tidlig på 1980-tallet tok han samfunnsvitenskap ved Høgskolen i Nordland, samtidig som han var frilanser for blant annet Nordlandsposten og Lofotposten.
 

Bøker

Billy Jacobsen har redigert og formgitt flere bøker med nordnorske temaer. Og han er forfatter av bøkene ”Born@sea - historien om Dualog” samt ”Den lille boken om Lofoten” (essays).
 

NRK Nordland

Han hadde sin første periode som ansatt i NRK (NRK Nordland) på midten av 1980-tallet.
 

Leksikon

Våren 2009 ble han engasjert som hovedansvarlig for å bygge opp og utvikle nyskapningen NRK Nordland fylkesleksikon - som blant annet omfattet en sammenhengende reportasjereise i samtlige 44 kommuner i Nordland.
 

Radio Leksikon

Han har også produsert radioversjonen av fylkesleksikon, som var fast innslag i distriktssendingene fra januar 2011 til september 2013.
Billy Jacobsen er medlem av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.
 

Anbefalt radio: Middelalderbyen Vågar - Norges økonomiske ryggrad. Konservator Lars Tjoflot Engedalen (bildet) og reporter Billy Jacobsen - mai 2013:


FOTO i spilleren: Billy Jacobsen.

Anbefalt radio - Om Lofoten og Roma - en radiofabel ved Billy Jacobsen, fra 1996:


FOTO i spilleren: Billy Jacobsen.

Anbefalt radio: Unger på krabbefangst i fjæra, Strønstad 2006, reporter: Billy Jacobsen:Anbefalte artikler:

NRK Nordland
NRK Nordland fylkesleksikon