Per Bjørn Pedersen

 

Per Bjørn Pedersen (født i 1944 ved Saltstraumen i Bodø) er en av de som har bidratt med flest artikler til NRK Nordlands fylkesleksikon.
Etter lærerskoleeksamen i 1966, arbeidet han som lærer i Skjerstad og i Saltstraumen, inntil han i 1972 begynte som programsekretær ved NRK Nordland i Bodø.

FORFATTER: Per Bjørn Pedersen bidrar med et rikt spekter av artikler i NRK Nordlands fylkesleksikon. Artiklene er preget av innsikt og kunnskap; skrevet i en folkelig språkdrakt og slettes ikke uten humor. - Klikk for stort bildeFORFATTER: Per Bjørn Pedersen bidrar med et rikt spekter av artikler i NRK Nordlands fylkesleksikon. Artiklene er preget av innsikt og kunnskap; skrevet i en folkelig språkdrakt og slettes ikke uten humor. (FORFATTER: Per Bjørn Pedersen bidrar med et rikt spekter av artikler i NRK Nordlands fylkesleksikon. Artiklene er preget av innsikt og kunnskap; skrevet i en folkelig språkdrakt og slettes ikke uten humor.)
 Distriktssjef

I perioden fra 1976 til 1981 var han redakssjonssjef ved kontoret, hvorpå han overtok som distriktssjef etter Harry Westrheim, en stilling han hadde i 12 år.
Årene 1993-2006 arbeidet Per Bjørn Pedersen som programskaper ved NRK Nordland. I denne perioden produserte han en rekke serier med skildringen av Nordland og nordlendingen, blant annet "Pedersens Altan", "Ka farsken ordfører", "Med røtter i nord", "Langs hver en vei og gate".
For NRK P2 bidro han blant annet med serien "Solefallstid" der han møtte mange av dem som hadde vært på gal side under 2. verdenskrig.
 

Bøker

Pedersen har også skrevet bøkene "I søkk og kav" - Nordland fylke gjennom 100 år, fra 1900 til 1999; samt dokumentaren "Av mørke gror lys".
 

Anbefalte artikler:

NRK Nordland