Roar Michalsen

Roar Michalsen (15. desember 1945 - ) er fra Mo i Rana.
Han startet sin yrkeskarriere på Jernverket i Mo i Rana, som så mange andre ranværinger av sin generasjon.
Etter cirka 12 år på Jernverket jobbet han hele 35 år i firmaet Johansen og Michalsen, som drev med salg og service av kontor- og forretningsutstyr, og der han forøvrig også var en av flere eiere.

ROAR MICHALSEN har solide kunnskaper om idrettshistorie, spesielt som angår Helgeland. - Klikk for stort bildeROAR MICHALSEN har solide kunnskaper om idrettshistorie, spesielt som angår Helgeland. (ROAR MICHALSEN har solide kunnskaper om idrettshistorie, spesielt som angår Helgeland.)

 Lokalhistorie

Roar Michalsen har betydelig sans for lokalhistorie, fremfor alt som har med idrett å gjøre. Og han har blant annet brukt mye tid på å bygge opp arkivet til idrettslaget Stålkameratene på Mo.
 

Ildsjel for landskamper

Michalsen har gjennom årene nedlagt en anselig mengde frivillig arbeid for den lokale idrettsbevegelsen. Og han var en av ildsjelene som fikk realisert en U21-landskamp i fotball for herrer på Sagbakken. Det skjedde 13. august 1985, da Norge møtte DDR. Dette var den første landskampen i Nord-Norge uansett kategori.
Michalsen hadde også en sentral rolle i Polar Cup i Mo i Rana i 1986 - en åttenasjoners håndballturnering for herrer i samarbeid med Trondheim Håndballkrets.
 

Nord-norsk mester

Roar Michalsen markerte seg også som fotballspiller, og entret drakta til både Grand (Bodø), Stålkameratene og Mo IL.
Et høydepunkt i fotballkarrieren var seieren i den nord-norske cupen for juniorlag i 1962, da hans Stålkameratene slo Tromsø IL 3-1 i finalen på Moheia. Men Roar ser også med stor glede tilbake på sesongen 1972, da han sammen med Mo IL vant den nord-norske toppserien i fotball, foran Bodø/Glimt og Tromsø IL på de to neste plassene.
Glemt er heller ikke innsatsen på oldboyslaget til Stål, som i 1981 ble nord-norsk mester.
 

Anbefalte artikler:

1900-tallet i Rana