Tore Gjerløw

Tore Gjerløw er født 24. mars 1960 – på Lillehammer, men han vokste opp i Mo i Rana.
Det var først og fremst interessen for musikk som brakte Tore Gjerløw til NRK. Men som den ranværingen han er, startet han yrkeslivet som jernverksarbeider.

TORE GJERLØW har avviklet utallige radiosendinger i årenes løp.  - Klikk for stort bildeTORE GJERLØW har avviklet utallige radiosendinger i årenes løp. Foto: Håvard Karlsen, NRK ( Håvard Karlsen, NRK)

 Plateselger

Etter to år på Jernverket begynte han å jobbe i en platebutikk på Mo; noe som åpenbart ble en god skole for hans videre karriere, for etter et år som plateselger begynte Tore Gjerløw å levere stoff til ei musikkside han fikk opprettet i Rana Blad.
Han var da frilanser og fikk snart også sitt eget musikkprogram på NRK Nordland, Musikkskrinet.
 

Helgelandsradioen

1987 ble han fast ansatt i NRK Nordland, først i Helgelandsradioen, og fra 1988 i hovedredaksjonen i Bodø, der han siden har vært fast programleder, hvorav 15 år som morgenvert.
 

Flere musikkprogrammer

Musikken har hele tiden vært hans følgesvenn. Og etter Musikkskrinet kom han med Sareptas Krukke, og siden 1993 har han vært en av de faste programlederne i "Musikkhjørnet" - som i 1996 skiftet litt fasong og navn; og ble til "Musikk under polarhimmelen". Alle disse radiopostene på NRK Nordland.
Tore Gjerløw har også tre års økonomisk-administrativ utdannelse ved Distriktshøgskolen i Bodø.
 

Anbefalte artikler:

NRK Nordland