OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Efjorden

SJØHUS: Efjord Sjøhus består at moderne sjøhus med alle fasiliteter, og på brygga kan de som leier båter gjøre til fangsten etter endt fisketur.  - Klikk for stort bildeSJØHUS: Efjord Sjøhus består at moderne sjøhus med alle fasiliteter, og på brygga kan de som leier båter gjøre til fangsten etter endt fisketur. Foto: Kjell Mikalsen / NRK 2009

 

Helt siden de tre Efjord-bruene ble åpnet i september 1969, har folk nærmest stått i kø for å få seg hyttetomt i naturperlen.

Også fisketurister fra inn- og utland elsker Efjorden.

-Stor pågang

 

–Vi har så stor pågang fra utenlandske turister, som vil prøve fiskelykken i fjorden at her er det fullbooket både i år og neste år, sier Reidar Eriksen, som driver Efjord Sjøhus, i et møte med NRK Nordland sommeren 2009.
 

Bergverk

Ballangen ble egen kommune i 1925, og er med sine 929,6 kvadratkilometer en stor bergverkskommune.
Den mest populære delen Ballangen er Efjord, som kalles perlen i Ofoten.
 

Hytteområde

Helt siden de tre Efjord-bruene ble åpnet i september 1969 har folk nærmest stått i kø for å få seg hyttetomt i naturperlen.
De tre bruene gjorde fjorden tilgjengelig for turister og ble raskt populære mål for hobbyfiskere. Tidevannstrømmene i fjorden er nemlig svært rik på fisk. Det vitner blant annet 8000 tusen år gamle hellerisninger i Vallebukta om. Fjell og fjord er nærmest krydder for netthinnen.
 

Anbefalt radio:

 

 

 

Kunstner

For kunstner Ann-Karin Storøy betyr Efjord mer enn godt fiske.
BÅTUTLEIE: Reidar Eriksen og Kjersti Mikkelsen satser båtutleie og rorbuer i Efjorden.  - Klikk for stort bildeBÅTUTLEIE: Reidar Eriksen og Kjersti Mikkelsen satser båtutleie og rorbuer i Efjorden. Foto: Kjell Mikalsen / NRK 2009

-Fjorden er en inspirasjonskilde, og her trives jeg og familien svær godt.
Sammen med to andre kunstnere driver hun det regionale kunstsentret i Efjord.
 

Turisttrafikk

De første årene etter at fjorden ble tilgjengelig for folk flest gjorde lokalbefolkningen lite for å utnytte trafikkstrømmen. I dag er det annerledes. Nå har samboerparet Kirsti Mikkelsen og Reidar Eriksen bygget rorbuer, og driver båtutleie.
–Pågangen er så stor at vi satser på å utvide driften for å gi turistene et enda bedre tilbud enn i dag, sier Reidar.
 

Anbefalte artikler:

Naturen i Narvik

Opphavsrett

Redigert frå NRK Fylkesleksikon for Nordland 2009–2015.
Publisert digitalt etter avtale med NRK.