OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Campingliv på Nesna

VERTSKAP: Nina og Bjørn Arne Fris foran en del av ferieanlegget de har bygd opp på Nesna.  - Klikk for stort bildeVERTSKAP: Nina og Bjørn Arne Fris foran en del av ferieanlegget de har bygd opp på Nesna. Foto: Tore Gjerløw / NRK 2009

Nesna Feriesenter ble overtatt av ekteparet Nina og Bjørn Arne Fris i 1997. Siden har det skjedd en betydelig utvikling av anlegget.

 

Anbefalt radio:


-Det finnes ikke noen hemmeligheter, men med entusiasme, humør og litt galskap kan du få til det meste, sa de to i en reportasje på NRK Nordland sommeren 2009.
Campingen ligger sentralt i Nesna, på Helgeland i Nordland, og det er et moderne anlegg, med tilbud til både turister og lokalbefolkning, som paret kan vise frem.
 

Bredt spekter av tilbud

-Vi har 136 overnattingsplasser, mange caravan- og teltplasser, vannsklie, lavvo, skyssbåt, kajakker, robåter og masse fiske i havet, forteller Nina og Bjørn Arne.
Denne brede satsingen har etter hvert gjort det mulig å drive 24 timer i døgnet, 12 måneder i året.
 

Annonse i lokalavisa

Da NRK møtte paret var det 11 år siden en annonse i lokalavisa snudde opp ned på livet deres.
 

Drev verksted

-Jeg hadde drevet bilverksted i Mosjøen i mange år, og var veldig lei. På et besøk hos foreldrene til Nina oppe i Dunderlandsdalen kom jeg over et Rana Blad der det stod at campingen på Nesna skulle selges.
-Skal vi kjøpe den? spurte jeg? Nina svarte ja med engang. Egentlig bare på fleip. Men spøken ble tilslutt alvor, forteller Bjørn Arne.
 

Artig med sitt eget

-Dette har gitt oss fantastisk mye. Vi opplever mange positive møter med folk. Og så er det jo artig å drive med sitt eget, sier Nina, som aldri har angret på at hun sa opp jobben sin som lærer.
 

Anbefalte artikler:

Nesna
Naturen i Nesna 

Opphavsrett

Redigert frå NRK Fylkesleksikon for Nordland 2009–2015.
Publisert digitalt etter avtale med NRK.