OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kompletterende utdanning for sykepleiere med utdanning fra land utenfor EU/EØS


 Opptak til studiet rangeres etter først til mølla-prinsippet, så søk før fristen 20.april!

Kompletterende utdanning for sykepleiere - NTNU

Er du sykepleier med utdanning fra land utenfor EU/EØS og mangler norsk autorisasjon?
Nå har du mulighet til å komplettere din utdanning. Etter å ha fullført utdanningen kan du søke Helsedirektoratet om autorisasjon som sykepleier.

Kompletterende utdanning for sykepleiere er en videreutdanning på 60 studiepoeng over 1,5 år. Studiet er samlingsbasert med ukesamlinger i Trondheim og det er to til tre samlinger per semester. Utdanningen er godkjent av Helsedirektoratet.

Målgruppe

Studiet er rettet mot sykepleiere som har utdanning fra land utenfor EØS/EU og som trenger tilleggsutdanning for å kunne jobbe som sykepleier i Norge. 

Norskkravet kan dekkes på en av flere måter:

  • Norsk skriftlig og muntlig på Vg3-nivå (393 timer) i norsk videregående skole
  • Norskprøven fra Kompetanse Norge (tidligere Vox) med minst B2 eller C1 på alle fire delprøver 
  • Eksamen fra trinn 3 i norsk for utenlandske studenter ved universitetene
  • Fullført og bestått studium i høyere utdanning på minst 60 studiepoeng i norsk språk og samfunnskunnskap for utenlandske studenter
  • Test i norsk - høyere nivå, skriftlig og muntlig (Bergenstesten) med resultat "Bestått" på begge prøver. Har du tatt den skriftlige testen før høsten 2009, må du ha minst 450 poeng. Har du tatt den muntlige testen før høsten 2009, må du ha minst 500 poeng