Avlyser alle kulturarrangementer

Nordland fylkeskommune har besluttet å avlyse alle kulturarrangementer som fylkeskommunen har produksjonsansvar for eller co-produserer fram til påske.

Klikk for stort bildeUKM Magna Sofie Neuberg  

Scene 8 har iverksatt følgende tiltak med umiddelbar virkning:

Den kulturelle skolesekken

DKS Nordland avlyser alle turneer fram til påske. Avlysningene omfatter i første omgang produksjonene 1 og en halv, Far diner en tyv¸ regionale tilbud under Filmfest Salten, LA linea, Lydspor, Oftania, Si ifra, Påvirka, Sverres skrot og ingenting, Varsku Markens grøde.

-Vi er svært lei for at vi ikke kan gjennomføre de planlagte turneene til skolene i fylket, men håper å kunne tilby dem på et senere tidspunkt.

Figurteatret

Avlyser forestillingene Ritsj med teatergruppen KATMA som skulle turnert i Nordland og i Troms og Finnmark i perioden 15. – 27. mars. Ritsj er en kritikerrost forestilling for barn. Vi er svært lei oss for å måtte avlyse i denne omgang, men ønsker å kunne gjennomføre turneen på et senere tidspunkt.

Musikk i Nordland og MINensemblet

Avlyser alle konserter fram til påske. MINensemblet skulle gjennomført flere konserter under Vinterfestuka i Narvik og Ofoten, men disse må nå utgå.

Konsertproduksjonene som rammes er: Snart gryr en dag co-produksjon med Vinterfestuka, Bassist men ikke minst co-produksjon med Vinterfestuka, Feskitur på Garstein grendehus 20. mars, Lunsjkonsertene i Narvik 22. mars, 2. og 4. april, Lunsjkonserter i Stormen i Bodø 3. og 17. april, Lunsjkonsert  på Figurteatret i Stamsund 18. april, Konsert under Miha samisk kulturfest  på Hamsunsenteret 28. mars.  

-Vi er veldig lei oss for ikke å kunne gjennomføre disse konsertene, men håper på forståelse for at vi er nødt til å gjennomføre de tiltakene vi kan for å unngå å bidra til spredning av smitte

UKM 

Ung kultur møtes, fylkesfestivalen i Nordland som skulle vært gjennomført på Rognan 24-26 april avlyses.

-UKM er en flott møteplass for ungdom fra hele Nordland. Det er en festival der unge møtes, skaper, opptrer, formidler og opplever. Det er en arena der mange unge samles på en relativt liten plass, og vi ønsker ikke at dette skal bli en arena med risiko for spredning av smitte. Vi ser oss derfor nødt til å avlyse dette flotte arrangementet i år.

Nordland fylkeskommune betaler kontraktsfestet honorar til utøverne, slik at de ikke blir økonomisk skadelidende som følge av de tiltakene vi har iverksatt for å unngå å spre smitte.

Våre siste nyheter om koronaviruset

Nyheter fra Reis Nordland

Det er kjipt når hurtigbåten man skulle med blir kansellert. Vi kan ikke gjøre så mye med det, men vi kan sørge for at det ikke skal koste deg noe.
Lurer du på hvilke helgeutflukter du kan ta fra Bodø - helt uten bil?
De siste dagene har det vært kansellerte avganger på Nordlandsekspressen (NEX) som går fra Bodø til Steigen, Hamarøy og Lofoten.