- Sitt i bilen på fergeturen 

Klikk for stort bildeIllustrasjonsbilde- Hold avstand, sitt i bilen under fergeoverfarten, hvis det er mulig. 

Ett av tiltakene på fergene er større avstand mellom reisende, sjåfører og mannskap. Nordland fylkeskommune ber derfor de reisende om å unngå salongene.  

- Vi ber alle bilister om å bli værende i bilen under fergeoverfarten, der det er mulig. Dette vil bidra til å beskytte deg selv og andre mot koronasmitte. Ta med ekstra klær og gjerne litt mat og drikke på turen, oppfordrer fylkesdirektør for transport og infrastruktur, Odd Inge Bardal.  

Matserveringen er stengt på alle ferger og hurtigbåter. Toalettene er åpne. 

Inntil videre opprettholdes det normal drift av kollektivtrafikken, selv om passasjertallene har gått kraftig ned de siste dagene. 

- Det er viktig å holde trafikken i gang for å sikre at personer i samfunnskritiske roller kommer seg på jobb i disse dager, sier Bardal.  

Les mer (lenker som oppdateres jevnlig)

Råd og informasjon til deg som reiser kollektivt
Fylkeskommunens tiltak i forbindelse med koronaviruset

Våre siste nyheter om koronaviruset

Nyheter fra Reis Nordland

Fra og med natt til lørdag blir det ikke kjørt nattbuss i Bodø.
Vis hensyn, hold avstand og bruk andre reisemåter hvis du kan. Her er rådene våre for å begrense smittefaren fra koronaviruset. Nordland fylkeskommune følger nøye med, og vurderer situasjonen fra dag til dag.
Holdeplassen som i dag er ved Fylkeshuset i Prinsens gt. blir 1. april flyttet til Fredensborgveien på andre siden av Fylkeshuset.