Du er her:

Tar Lofoten reiselivfagskole på nye opplevelser

Kajakk - Klikk for stort bilde

Lofoten reiselivfagskole skal utvikle et fagskolestudium i naturguiding. 

Arbeidet med utviklingen av en studieplan for et praktisk rettet naturguidestudium, med Lofoten som klasserom, startet denne uken.

- En bredt sammensatt gruppe med svært høy kompetanse innen yrkesfeltet møttes i Svolvær til første arbeidsmøte, hvor hovedtemaer for studiet ble diskutert, forteller studierektor Unni Myklevoll.
 

Utvikler studiet

Et årsstudium, med fokus på vertskapsrollen, destinasjonskunnskap, markedsføring, opplevelsesdesign og entreprenørskap startet opp i høst, og tilbakemeldingene fra fagskolestudentene er svært gode.

- Lofoten reiselivfagskole har som mål å utdanne velkvalifiserte og motiverte Unni Myklevoll, studierektor Lofoten reiselivfagskole - Klikk for stort bildeUnni Myklevoll, studierektor Lofoten reiselivfagskole medarbeidere til yrkesroller som reiselivs- og opplevelsesnæringene etterspør og har behov for. Nå er vi svært glad for å kunne ta ambisjonene enda et skritt videre, sier Myklevoll.
 

Bygger på forskning

I Nordland fylkeskommunes innovasjonsstrategi, Et nyskapende Nordland, er opplevelsesbasert reiseliv en av tre hovedtemaer. I strategien ønsker man å utvikle "en sterk reiselivstindustri med naturen som viktig rammeverk, og Lofoten som spydspiss."

- Forskningen viser at godt kvalifiserte naturguider er nødvendig for at bærekraftige opplevelser i naturen skal kunne gi merverdi og gåsehudopplevelser for gjestene. Det høyner den kommersielle verdien for reiselivsaktørene, sier Unni Myklevoll.
 

Bred kompetanse

Det planlegges oppstart av fagskoleutdanningen i Svolvær høsten 2017 og fagskolen opplever stor interesse for naturguideutdanningen.

Referansegruppen for utviklingen av et praktisk rettet naturguidestudium på fagskolenivå består av Jann Engstad, sertifisert kajakkinstruktør, guide og eier av Lofoten Aktiv, Trygve Steen, prosjektleder Masterplan Lofoten og med arktisk kompetanse, Markus Wegge, eventyrer og naturveileder, Ole Roger Jespersen fra Lofoten folkehøgskole, ski og klatring, NF-nasjonal fjellkursleder og IVSI skiinstruktør, Thomas Vold, høgskolelektor ved Norges Idrettshøgskole med doktorgrad på guiderollen. Prosjektleder er Siri Kvitvik, seniorrådgiver og prosjekteier er studierektor Unni Myklevoll.

Fant du det du lette etter?