Brønnøy

Brønnøy kommune har investert i offentlige uterom i Brønnøysund sentrum og bygdesenteret Hommelstø ved Velfjorden. I 2012 ble det gitt tilskudd til et opparbeiding av parkering og festivalområdet på sjøsiden. Arbeidet bygger på prosjektrapporten "Å fange øyeblikk" (PDF, 9 MB), utarbeidet av Cubus arkitekter på oppdrag av kommunen og med støtte fra Husbanken.

Strømsneset, Brønnøysund sentrum

Tynn stålwire i rekkverket sørger for sikkerhet, og likevel et åpent inntrykk ut mot sjøen | Fotograf: Erik Veigård Lekker design på rekkverket | Fotograf: Erik Veigård Fascinerende materialkombinasjoner med rustutsatte stolper men syrefast stål i gelender | Fotograf: Erik Veigård Hyggelig naboprat om morgenen på gjestebrygga | Fotograf: Erik Veigård Den universelle utformingen er gjort til en del av designen på Strømsneset | Fotograf: Erik Veigård Universell adkomst, like egnet for alle brukere | Fotograf: Erik Veigård Lave betongterskeler pranger lite, men hindrer effektivt at biltrafikken prøver seg ut på trebrygga | Fotograf: Erik Veigård Noen steder må motorisert ferdsel være mulig. I mellomtiden stenges adkomsten med steiner, som på Strømsneset er laget spesielt for å passe til utformingen av stedet. | Fotograf: Erik Veigård Søppelcontainere er et nødvendig onde, men de kan godt skjules av et dekorativt skur | Fotograf: Erik Veigård Strømsneset er en flott opplevelse, både for Hurtigrute-turistene og for dem på land | Fotograf: Erik Veigård Detalj fra tredekket. Innfelte skruer hindre snublefeller. | Fotograf: Erik Veigård Flott arkitektur inspirer til egen kreativ lek | Fotograf: Erik Veigård Strømsneset tilbyr lett adgang til timeslange fiskeøkter midt i Brønnøysundet | Fotograf: Erik Veigård Henny Kjørsvik var på veg til jobb på NAV denne sommermorgenen da hun "bare måtte stoppe og ta bilder av anlegget, det er jo så flott!". Hun sier hun er stolt av nyskapningen i byen sin. | Fotograf: Erik Veigård Oversiktsbilde av anlegget på Strømsneset, med parkeringsplassen nærmest | Fotograf: Erik Veigård

Klikk på hovedbildet for større bilder

 

Miljøgate Brønnøysund

Lyktestolpene i miljøgata er særpregede og gir godt lys | Fotograf: Erik Veigård Lyktestolpene har to lysfelt, også et som sender lys ned mot fortauet | Fotograf: Erik Veigård Det midterste av de tre fotgjengerfeltene | Fotograf: Erik Veigård Statens vegvesen har fjernet skiltene om fotgjengerfelt | Fotograf: Erik Veigård Lysstolper på fortauet med designelement lett gjenkjennelig fra de høye lyktestolpene | Fotograf: Erik Veigård Det er godt lys i miljøgata, også på de ikke-autoriserte fotgjengerovergangene | Fotograf: Erik Veigård Kveldsbilde sett fra nordøst | Fotograf: Erik Veigård Ingen høy kant på fortaussteinene, men nok til at noen snubler | Fotograf: Erik Veigård Fotgjengerfeltene er skiltet med parkering forbudt, men ikke med fotgjengerovergang-skiltet | Fotograf: Erik Veigård De gående blir ikke alltid sluppet over når fotgjengerovergangene ikke er skiltet | Fotograf: Erik Veigård Miljøgata har fortsatt mye trafikk, men nå er myke og harde trafikanter godt adskilt | Fotograf: Erik Veigård Beplantning på fortauene gir en lun atmosfære | Fotograf: Erik Veigård Noen av steinene på fortauet har forskjøvet seg og skaper små snublefeller | Fotograf: Erik Veigård Fortauene i miljøgata er brede | Fotograf: Erik Veigård Begynnelsen av miljøgata, sett mot sørvest. Et av de tre omstridte gangfeltene foran. | Fotograf: Erik Veigård

Klikk på hovedbildet for større bilder

Valen nærmiljøanlegg

Panoramabilde (obs: fordreide proporsjoner) | Fotograf: Erik Veigård Plakett om anlegget | Fotograf: Erik Veigård Materialene i anlegg nær sjøen må tåle store påkjenninger | Fotograf: Erik Veigård Også rekkverket har myke former, som anlegget for øvrig | Fotograf: Erik Veigård Valen nærmiljøanlegg består av båtutsett, en liten havpromenade og parkeringsplasser | Fotograf: Erik Veigård Nærmiljøanlegget har avrundede former som passer godt med terrenget | Fotograf: Erik Veigård Anlegget sett mot nordøst | Fotograf: Erik Veigård Hurtigruten legger ut | Fotograf: Erik Veigård Hurtigruten ved kai | Fotograf: Erik Veigård Nærmiljøanlegget på Valen har belysning, som ikke slo seg på den dagen dette bildet ble tatt | Fotograf: Erik Veigård Sjø og bølger graver lett ut steinfyllinger | Fotograf: Erik Veigård Mange hurtigrutepassasjerer spaserer til Valen | Fotograf: Erik Veigård Det er kort avstand fra hurtigrutekaia til Valen | Fotograf: Erik Veigård Søndagstur til Valen | Fotograf: Erik Veigård Grøntareal på Valen under anlegg. Til høyre i bildet kommer leker for barn. | Fotograf: Erik Veigård

Klikk på hovedbildet for større bilder

Rugåshylla, Hommelstø

Busskuret i Hommelstø | Fotograf: Erik Veigård Busskuret sett fra motsatt side. Takfasongen er tydelig influert av taket på den nærliggende bensinstasjonen. | Fotograf: Erik Veigård Detalj av busskuret | Fotograf: Erik Veigård Busskuret foran bensinstasjonen, med parkeringsplassen nærmere, til venstre | Fotograf: Erik Veigård Spennende arkitektur setter sitt preg på plassen ved siden av riksvegen | Fotograf: Erik Veigård Busskuret om kvelden. Det er lys i skuret, men feil på belysning er ikke uvanlig i offentlige uterom. | Fotograf: Erik Veigård Busskuret med parkeringsplassen og kroa i bakgrunnen | Fotograf: Erik Veigård Parkeringsplassen med busskuret til høyre | Fotograf: Erik Veigård Plassen ved bensinstasjonen og kro sett fra riksvegen | Fotograf: Erik Veigård Bord og benker ved bensinstasjonen. Busskur og parkeringsplass i bakgrunnen. | Fotograf: Erik Veigård Beplantning ved busskuret | Fotograf: Erik Veigård

Klikk på hovedbildet for større bilder

 

Sjøretta del Rugåshylla - Hommelstø

Turist har funnet natteroen i nærmiljøanlegget nede ved sjøen | Fotograf: Erik Veigård Nærmiljøanlegget sett mot sjøen | Fotograf: Erik Veigård Bord og benk med tak. Taket er influert av takene på plassen oppe ved vegen, og dette lille bygget går under det folkekjære navnet "sydvesten". | Fotograf: Erik Veigård Kreditering av de medvirkende | Fotograf: Erik Veigård Detalj av "sydvesten". Søppelbøtte er med på å holde stedet rent. | Fotograf: Erik Veigård Oversiktsbilde av nærmiljøanlegget | Fotograf: Erik Veigård Innbydende å sette seg ned | Fotograf: Erik Veigård Detalj av lyktestolpe | Fotograf: Erik Veigård

Klikk på hovedbildet for større bilder

 

Byscene på Strømsneset

  • Prosjektinformasjon byscene Strømsneset
Publisert av Heidi Ramsvik. Sist endret 10.02.2016
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?
 
Login for redigering