Cookie Consent by TermsFeed Fylkestinget - Nordland fylkeskommune

OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Fylkestinget

Ung kvinne ved en talerstol. Lyst, langt hår. Kledd i samisk kofte i grått, med røde og gule detaljer. Gul logo i front på talerstol, det står skrevet Nordland fylkeskommune på talerstolen. Kvinnen snakker i mikrofon.

 –Det er utkantene som rammes hardest når voksne over 25 ikke blir regnet som verdige elever i den videregående skolen i Nordland, mener fylkestingsrepresentant Camilla Tranås Kristiansen i Rødt.

Ungdommens fylkesråd vil ha Europeisk Ungdomshovedstad til Nordland, og ber om fylkesrådet og fylkestingets støtte.

Arbeidsledigheten i Nordland er lav og de store næringene i vekst, samtidig som reiselivet tar seg opp etter pandemien. Nå varsler fylkesråd Elin Dahlseng Eide en storsatsing på utdanning og kompetanse, i alle aldersgrupper, og kaller det nøkkelen til vedvarende suksess for hele nordlandssamfunnet.

 

Fra høyre Bjørn Helge Hansen, leder Nordland eldreråd (NER), Elisabeth Nilssen, Saltstraumen stories, Bjørn Sture Trymbo, Magnum Vinbar, Kari Anne Bøkestad Andreassen, fylkesordfører og  Mai-Helen Walsnes, nestleder NER.

 Nordland eldreråd vil ha fokus på den store ressursen eldre kan være i arbeids- og samfunnslivet. Nå ser de på mulighetene for å starte et internasjonalt prosjekt for å lære mer.

Den langvarige pandemien har medført redusert livskvalitet for flere. Nå vil gruppeleder i Høyres fylkestingsgruppe, Beate Bø Nilsen ha bedre psykisk helsehjelp for barn og unge.

Fylkesordfører Simon Johnsen, ordfører Aase Refsnes i Steigen kommune og fylkestingsrepresentant Odd Arnold Skogsholm på altanen foran gamle bussplassen i Bodø.

Fylkestinget vedtok onsdag en uttalelse som støtter PRIDE og arbeidet for et inkluderende samfunn.

Håkon Møller (MDG) portrettbilde

Fylkesrådet i Nordland mener «små elektriske kjøretøy» er bærekraftig transport som bidrar til gode byer og tettsteder. Formuleringen får kritikk fra Miljøpartiet De Grønne.

Illustrasjon og bilde av stolt kvinne i samisk drakt, med rød lue i forgrunnen. Lenger bak samiske barn, menn og en kvinne.

 Den nordnorske kulturavtalen er reforhandlet og det gode kultursamarbeidet i nord videreføres. Den nordnorske kulturavtalen runder 30 år med ny avtaleperiode, og er et sentralt verktøy for samarbeid og felles mål for både kulturpolitikk og utvikling av kulturlivet i nord.

Marianne Dobak Kvensjø (H)

 Nordland Høyre vil legge bedre til rette for de mulighetene e-sport gir, blant annet gjennom å skape møteplasser og større arrangementer. Partiet understreker også at spillindustrien gir store muligheter for nye arbeidsplasser i Norge og Nordland.

Ung mann med blå caps og vernebriller, samt gull genser med refleksbånd, jobber ved stor maskin på Brønnøysund videregående skole.

 Elevenes læring etter pandemien må undersøkes nærmere. Det mener Joakim Sennesvik, fylkestingsrepresentant for Høyre i Nordland. Han vil ha fylkestingets støtte i å be regjeringen sette ned et ekspertutvalg som skal undersøke følgene pandemien har hatt for læring.