Ny direktør ved Nord-Norges Europakontor

Klikk for stort bildeTrond Hakanes Jonas Karlsbakk, Barents Observer Trond Haukanes er ansatt som ny direktør ved Nord-Norges Europakontor. 

 Ansettelsen kommer etter at Åsunn Lyngedal bestemte seg for å flytte hjem etter to begivenhetsrike år i Brussel. Trond Haukanes kommer fra stillingen som leder for «Sør-Varanger Invest» og bringer med seg lang og omfangsrik næringserfaring fra Nord-Norge. Haukanes har også sittet i Nordområdeutvalget.

Styreleder ved Nord-Norges Europakontor, fylkesordfører Runar Sjåstad, er glad for at Trond Haukanes takket ja til jobben og er overbevist om at en har fått rett kandidat, en kandidat som kan fremme Nord-Norske interesser overfor EU, og som kan fungere som et effektivt bindeledd mellom Brussel og Nord Norge.

Trond Haukanes ser frem til å tiltre den nye stillingen og vil bygge videre på det solide resultatet som man har oppnådd på områder som EUs arktiske politikk samt differensiert arbeidsgiveravgift. «Jeg er også veldig glad for at universitetene har sluttet seg til som partnere i 2013. Samtidig vil det også være viktig å fortsatt styrke dialogen mellom EU og Nord-Norske aktører».

Nord-Norges Europakontor er eid av de tre Nord-Norske fylkene og har en rekke partnere som inkluderer de Nord-Norske universitetene, kommuner og Norges Råfisklag.