Høytidelig dåp av opplæringsfartøyet Oscar Sund

Denne uken samlet vi alle elever og ansatte til høytidelig dåp av opplæringsfartøyet Oscar Sund. Fartøyets gudmor, Fylkesråd for utdanning i Nordland, Hild-Marit Olsen ønsket hell og lykke til fartøy, mannskap og elever på alle hav.

Klikk for stort bilde

Oscar Sund, (oppkalt etter havforskeren f.1884 og oppvokst på Sund i Gildeskål), er Meløy videregående skoles moderne klasserom til havs. Den skal brukes i undervisningen for elever som spesialiserer seg på fiske og fangst, de som tar grunnleggende naturbruk og akvakulturelevene.

Båten ble bygget ved Hvide Sande Shipyard i Danmark. Den er 24meter lang, 8meter brei og har en motor på 750hk. Det er 12 køyeplasser om bord som kommer godt med når den skal på Lofotfiske til vinteren. Det er utstyr for NOX-rensing, egen batteripakke for bruk ved overnatting og antibegroing med hjelp av ultralyd. Båten kan gi elevene opplæring og innsikt i kompleksiteten ved drift av et moderne fiskefartøy og er utstyrt for fiske med trål, snurrevad, snurpenot, garn, line, teiner og juksa.

Det er et nytt kapittel som startes ved Meløy videregående skole studiested Inndyr nå når den nye stoltheten Oscar Sund av Bodø tas i bruk i undervisningen.