Ungdommens fylkesting

UFT - Klikk for stort bilde Ungdommens fylkesting (UFT) består av to representanter fra hver kommune i Nordland mellom 15 og 25 år. Disse samles en gang i året.

Ungdomsrådet i kommunen du bor i bestemmer hvem som skal få reise til UFT for å representere kommunen under Ungdommens fylkesting. De to som blir valgt som delegater sitter gjerne i ungdomsrådet. Bor du i en kommune som ikke har ungdomsråd kan du ta kontakt med ordføreren hvis du ønsker å delta på storsamlingen.

Er du så heldig å bli valgt til å delta på storsamlingen, får du en uforglemmelig helg sammen med engasjerte ungdommer fra hele Nordland. Der får du si din mening om hva du som ung synes er viktig. I tillegg får du være med å bestemme hva arbeidsutvalget til UFT skal jobbe med i året som kommer.

Du kan også stille til valg for å være med i arbeidsutvalget.

Video fra ungdommens fylkesting i 2012. Filmet og redigert av Jonas Bjørkli

Storsamlingen varer fra fredag til søndag. Etter denne er du ferdig med dine forpliktelser for UFT, hvis du ikke ønsker å stille til valg til arbeidsutvalget.

Arbeidsutvalget

Arbeidsutvalget består av ni medlemmer og ni varamedlemmer som velges ut av de som er til stede på storsamlingen.

De som velges sitter i utvalget i to år. Arbeidsutvalget møtes fem-seks ganger i året. Disse møtene er gjerne i forbindelse med fylkestingets plenum. Medlemmene i arbeidsutvalget blir også ofte valgt inn i andre grupper og utvalg, slik som BRYC, AER, Trafikksikkerhetsutvalget osv. Du kan også få lov til å representere UFT ved Ungdommens storting.

Møtene finner sted forskjellige plasser i fylket, ofte på samme sted og samme helg som fylkestinget har møtene sine før fylkestingets plenum. Dermed får du som medlem i arbeidsutvalget mulighet til å se mye av fylket og treffe mange spennende personer. UFT har fast taletid ved fylkestingets åpning. Talen holdes av en av representantene fra arbeidsutvalget.

UNGplan

Dokumentet som fylketinget har vedtatt og som legger føringer for ungdomssatsingen til Nordland fylkeskommune heter UNGplan. På storsamlingen vedtar UFT tiltak til UNGplan. Disse tiltakene bestemmer hva arbeidsutvalget skal arbeide med i løpet av det året som går mellom hver storsamling.

Pr 2013 er tiltakene delt inn i følgende hovedgrupper:

  • Kultur
  • Helse
  • Utdanning
  • Samferdsel
  • Miljø

Å sitte i arbeidsutvalget til UFT er morsomt, interessant, opplevelsesrikt og arbeidssomt. Det er mye som skal gjøres, og mange vil gjerne ha deg med på laget. Det kan også være en veldig bra ting å ha på en cv når du skal søke jobb senere.

Publisert av Håvard Vognild. Sist endret 05.11.2014
  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fant du det du lette etter?

Kontaktpersoner

Trine  Grytøyr
Veileder Ungdommens fylkesting
Kontakt
 
Login for redigering